Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Μαυροβούνιο – Τσεχία 84-70

Μαυροβούνιο – Τσεχία 84-70

mikovic kriti14

mikovic-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Τσεχία έδειξε πως απλά… δεν μπορεί. Η ομάδα του Μίροσλαβ Μάρκο γνώρισε την ήττα με 84-70 από το Μαυροβούνιο, που ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης (σ.σ.: χθες είχε ρεπό). Έτσι, “καθάρισε” τους Τσέχους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Β’ Κατηγορία με βάση την έως τώρα εικόνα τους, και στρέφουν την προσοχή τους στα επόμενα -σαφώς πιο δύσκολα- παιχνίδια της διοργάνωσης.

Η υπεροχή των Μαυροβούνιων κοντά στο καλάθι ήταν εμφανής ήδη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Κάτι που επέτρεψε στον Μιχάιλο Παβίσεβιτς να “φορτώσει” παιχνίδι στο “ζωγραφιστό” και με μπροστάρη τον Μίλιγια Μίκοβιτς (ήταν ασταμάτητος στο α’ δεκάλεπτο) να δει την ομάδα του να αποκτά το πάνω χέρι.

Όσο μάλιστα η ώρα περνούσε, τόσο το Μαυροβούνιο έδειχνε την ανωτερότητά του στο παρκέ. Είναι ενδεικτικό πως μετά το +6 (22-16) της πρώτης περιόδου, οι τυπικά γηπεδούχοι δεν ξανακοίταξαν πίσω. Αντίθετα, ανέβαζαν διαρκώς στροφές και παίρνοντας σκορ από πολλούς παίκτες (με μπροστάρη πάντα τον Μίλιγια Μίκοβιτς, που είχε μεν 15 πόντους αλλά το απογοητευτικό 1/9 βολές).

Κάπως έτσι, το Μαυροβούνιο πήγε στα αποδυτήρια έχοντας αποκτήσει αέρα δεκαεννιά πόντων (43-24), την ίδια ώρα που η Τσεχία… ψαχνόταν αδυνατώντας να κάνει το παραμικρό για να σταματήσει το ξέσπασμα των αντιπάλων της. Αν δεν ήταν μάλιστα ο Πρόκοπ Σλάνινα (12 πόντοι στο πρώτο μέρος), ενδεχομένως η διαφορά να ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Το νερό είχε μπει για τα καλά στο αυλάκι και δεν γινόταν να… γυρίσει πίσω. Ούτε οι πέντε μαζεμένες αλλαγές που έκανε ο Τσέχος προπονητής στα μισά της τρίτης περιόδου (με το σκορ στο 54-27) μπόρεσαν να αντιστρέψουν το κλίμα, ακόμα κι αν η διαφορά έπεσε στους δεκαέξι πόντους με τη λήξη του γ’ δεκαλέπτου (64-48).

Η τελευταία περίοδος είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Τσεχία να καταφέρνει απλά να περιορίσει την έκταση της ήττας της (84-70) και να παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας του τρίτου ομίλου, εν αντιθέσει με το Μαυροβούνιο που έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-24, 64-48, 84-70.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Παβίσεβιτς): Τζούροβιτς, Ραϊσεβιτς 4 (1), Μρντακ 6, Ζίζιτς 19 (1), Βούσοβιτς 10, Βρμπιτσα 6, Μίλοβιτς 4, Μίκοβιτς 22 (10/12 δίπ., 2/11 βολ.), Παβίσεβιτς, Κοβάσεβιτς 5 (1), Πάγιοβιτς, Ντράσκοβιτς 8.
ΤΣΕΧΙΑ (Μάρκο): Ντέντεκ 8 (2), Πούμπρλα 2, Κουρίλ 13 (1), Χόλεβα 4, Φεστρ 7 (1), Σουκάλ, Σλέχτα 2, Στεγκμπάουερ 3 (1), Κρίβανεκ 8, Σλάνινα 13, Χέινζλ 3, Πέτερκα 7 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …