Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Μαυροβούνιο – Κροατία 62-72

Μαυροβούνιο – Κροατία 62-72

croatia montenegro kriti 14

croatia-montenegro-kriti 14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Η Κροατία έγινε η δεύτερη ομάδα του τρίτου ομίλου που εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Η “χρβάτσκα” επιβλήθηκε του Μαυροβουνίου με 72-62, σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κερδίζοντας το εισιτήριο για τις δώδεκα καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Αντίθετα, το Μαυροβούνιο θα πρέπει να κερδίσει την Ιταλία για να τα καταφέρει.

Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο πρόσωπα αφού στο α’ δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με το Μαυροβούνιο να ελέγχει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό, αλλά στη β’ περίοδο η Κροατία “πάτησε το γκάζι”.

Η ομάδα του Νταμίρ Μίλασιτς εκμεταλλεύτηκε το ψυχολογικό πλεονέκτημα που της έδωσε το τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή του α’ δεκαλέπτου ο Ντομαζόι Μπόσνιακ (δίνοντας αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του), αφού στα επόμενα δέκα λεπτά κυριάρχησε στο παρκέ.

Για την ακρίβεια “στραγγάλισε” το Μαυροβούνιο με την καλή της άμυνα. Δείγμα αυτού ήταν το γεγονός πως οι Μαυροβούνιοι είτε εκδήλωναν την επίθεσή τους στο τέλος του χρόνου είτε τους έμενε η μπάλα στα χέρια. Αδυνατούσαν δηλαδή πλήρως να επιθετούν κάτω από καλές προϋποθέσεις.

Κάπως έτσι, η ψαλίδα της διαφοράς άνοιξε επικίνδυνα, με τη “χρβάτσκα” να βρίσκεται στο +14 (42-28) στο τέλος του πρώτου μέρους δείχνοντας πως είναι ανώτερη. Τουλάχιστον στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα.

Ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι της Κροατίας χαρακτηριζόταν από επιθετικό πλουραλισμό, εν αντιθέσει με αυτό του Μαυροβουνίου που στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στις ορέξεις του Μίλιγια Μίκοβιτς (11 πόντοι και 9 ριμπάουντ μέχρι το 20′).

Η επανάληψη βρήκε το Μαυροβούνιο να βγάζει στο παρκέ τα στοιχεία που έδειξε και χθες απέναντι στην Τουρκία. Δηλαδή μαχητικότητα και διάθεση να μην παραδώσει τα όπλα. Γι αυτό το λόγο μάλιστα κατάφερε να ρίξει αισθητά τη διαφορά (43-47) στο 25ο λεπτό. Μεγαλώνοντας έτσι τις ελπίδες του για νίκη, αφού πλέον είχε μπροστά του δεκαπέντε λεπτά για την ανατροπή.

Η είσοδος του Ντομινίκ Μάβρα στο γήπεδο όμως σε συνδυασμό με το πολυδιάστατο παιχνίδι του Κάρλο Ζγκάνετς δεν άφησαν την ομάδα του Μιχάιλο Παβίσεβιτς να χαρεί για πολύ. Κι αυτό γιατί παρά την όποια προσπάθεια κατέβαλε, το τρίτο δεκάλεπτο την βρήκε να ακολουθεί στο σκορ με διψήφια διαφορά (47-60).

Ως εκ τούτου, κι από τη στιγμή που η αντεπίθεσή της δεν είχε αποτέλεσμα, η Κροατία δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη. Για την ακρίβεια “καθάρισε” το παιχνίδι στο 37ο λεπτό μετά από καλάθι του Μίσλαβ Μπρζόγια, ο οποίος έδωσε προβάδισμα δώδεκα πόντων (58-70) στη “χρβάτσκα”.

Εν τέλει, η Κροατία πήρε τη νίκη (72-62) και “κλείδωσε” την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αντίθετα, το Μαυροβούνιο θα παίξει αύριο με την Ιταλία τον δικό του τελικό. Ο νικητής πάει στη β’ φάση, ο χαμένος στους αγώνες κατάταξης. Τόσο απλά.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 28-42, 47-60, 62-72.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Παβίσεβιτς): Τζούροβιτς 12 (2), Ραϊσεβιτς 3, Μρντακ, Ζίζιτς 5 (1 τρίπ., 10 ριμπ.), Βούσοβιτς 11 (2), Βρμπιτσα 4 (1), Μίκοβιτς 18 (1 τρίπ., 14 ριμπ.), Κοβάσεβιτς, Πάγιοβιτς 5, Ντράσκοβιτς 4.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μίλασιτς): Μαρινέλι 12, Μπόσνιακ 9 (1), Μάβρα 13 (2), Μπρζόγια 13 (7 ριμπ.), Γκάμπριτς 2, Μπούνοτιβτς 8 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Μπάτσακ, Μάριτς 3, Ζγκάνετς 12 (8 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …