Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Μαυροβούνιο – Βουλγαρία 81-82

Μαυροβούνιο – Βουλγαρία 81-82

vezenkoph bulgaria latvia kriti14

vezenkoph-bulgaria-latvia-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Με νίκη ολοκλήρωσε η Βουλγαρία την πρώτη σειρά των αγώνων κατάταξης αφού υπέταξε το Μαυροβούνιο με 82-81 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στην παράταση. Μπορεί η ποιότητα της μονομαχίας των δύο αντιπάλων να μην ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά η μαχητικότητα και το πάθος που έβγαλαν αμφότεροι στο παρκέ ήταν αρκετό για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το πρώτο μέρος κύλησε έχοντας την αστοχία των δύο ομάδων ως κύριο χαρακτηριστικό του. Είναι ενδεικτικό πως το Μαυροβούνιο και η Βουλγαρία σούταραν με 2/28 (!) από την περιφέρεια, ενώ συνολικά είχαν 23/69 εντός παιδιάς. Δείγμα της κακής ποιότητας του παιχνιδιού και της νευρικότητας που υπήρχε στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Στο γ’ δεκάλεπτο, η Βουλγαρία βελτίωσε αισθητά την εικόνα της, όπως επίσης και τα ποσοστά της. Ευστοχώντας μάλιστας σε τρία τρίποντα μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών βρήκε τον τρόπο να πάρει κεφάλι στο σκορ (39-44) στο 25ο λεπτό και να “δείξει τα δόντια” της.

Η… χαρά της δεν κράτησε για πολύ όμως αφού σταδιακά το Μαυροβούνιο ανέκτησε τον έλεγχο. Προειδοποιητική βολή ήταν η μείωση της διαφοράς στον πόντο (49-50) στο 30ο λεπτό, ενώ στα μισά της δ’ περιόδου πήρε προβάδισμα εννέα πόντων (64-55) κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση των δύο βαθμών της νίκης.

Παρά μάλιστα το γεγονός πως η ομάδα του Μιχάιλο Παβίσεβιτς έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, οι Βούλγαροι ευστόχησαν στην τελευταία επίθεση του αγώνα οδηγώντας την αναμέτρηση στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης (75-75), που τους έδινε μία δεύτερη ευκαιρία για να πάρουν τη νίκη.

Εκεί, η Βουλγαρία ήταν πιο συγκεντρωμένη και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Μαυροβούνιων στο τέλος της παράτασης πήρε τη νίκη με 82-81 και μαζί την εξασφάλιση της παραμονής στην Α’ Κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 34-29, 49-50, 75-75κ.α., 81-82.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Παβίσεβιτς): Ντζούροβιτς, Ραϊσεβιτς 3, Μρντακ, Ζίζιτς 20 (2), Βούσοβιτς 14 (1), Βρμπιτσα 5 (1), Μίκοβιτς 30 (12/17 δίπ., 16 ριμπ.), Κοβάσεβιτς 8 (2), Πάγιοβιτς, Ντράσκοβιτς 1.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ντέλεφ): Ίβκοφ, Μαρίνοφ, Μιχαϊλοφ 6, Βεζένκοφ 20 (1), Στογιάνοφ 7 (9 ριμπ.), Καραμφίλοφ 10, Μίνκοφ 24 (10 ριμπ.), Γκρόζεφ, Βούτεφ 15, Γκαλάμποφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …