Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Μίσσας ο… αισιόδοξος

Μίσσας ο… αισιόδοξος

missas time kriti14

missas-time-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Μπορεί η Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών να μην κουβαλάει κάποια νίκη μαζί της στη β’ φάση της διοργάνωσης, αλλά αυτό δεν απογοητεύει κανέναν. Ειδικά μάλιστα τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος παρουσιάζεται αισιόδοξος εν όψει της συνέχειας της διοργάνωσης, έστω κι αν γνωρίζει πως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της “γαλανόλευκης” στη διοργάνωση, κατονομάζοντας όλα τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ήδη από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

“Στη φάση που βρισκόμαστε πρέπει να πούμε δυο τρία πράγματα ουσιαστικά και πραγματικά. Το ότι είμαστε εδώ μετά από τόσα προβλήματα που είχαμε από την αρχή και άλλα που συναντήσαμε στην πορεία θα έλεγα τα  εξής:

Πρόβλημα ένα, έλλειψη Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πρόβλημα δύο, τραυματισμοί. Πρόβλημα τρία, τρεις παίκτες του Ολυμπιακού ήρθαν στην προετοιμασία πέντε μέρες πριν αρχίσει η επίσημη διοργάνωση. Και φυσικά πρόβλημα πέντε ο τραυματισμός του Ιωάννη Παπαπέτρου στο παρά πέντε της έναρξης του Πανευρωπαϊκού”, δήλωσε αρχικά για να συνεχίσει:

“Παρόλ’ αυτά, θεωρώ ότι κάναμε μία προσπάθεια όσον αφορά την πρώτη φάση. Βρισκόμαστε εδώ μέσα από ένα δύσκολο πρόγραμμα. Αν δούμε το τι συμβαίνει θα παρατηρήσουμε πως ομάδες όπως η Ρωσία (τετράδα πέρσι), η Λετονία (ασημένιο πέρσι), η Γερμανία (έβδομη θέση πέρσι) παίζουν για τις θέσεις 13 έως 20.

Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα με όλα αυτά τα προβλήματα που είχαμε να μην βρισκόμαστε εδώ και να έχουμε μεγαλύτερες διαδικασίες προβληματισμού. Από εκεί και πέρα βρισκόμενοι εδώ ξέρουμε από την αρχή πως η διασταύρωση θα ήταν με πάρα πολύ καλές ομάδες. Μπαίνουμε σε μία φάση που έχουμε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια.
Ήξερα πολύ καλά πως όλα αυτά τα προβλήματα θα έπρεπε να τα διαχειριστούμε και να προχωρήσουμε πολύ συνετά.

Με την ίδια λογική συνεχίζουμε στην επόμενη φάση. Πλέον δεν υπάρχουν καλές ή κακές ομάδες, αλλά ομάδες με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Απλά υπάρχουν κάποιες, όπως η Σερβία και η Ισπανία που έχουν κάποια παραπάνω πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες ομάδες. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία ξεκινάμε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι”.

Ενώ σχολίασε την περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου λέγοντας: “Ένα άλλο κομμάτι που είναι επίσης σημαντικό έχει να κάνει με τον Ιωάννη. Είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για την ομάδα που τραυματίστηκε τελευταία στιγμή. Το πιο σημαντικό απ όλα για εμάς είναι η υγεία ενός παίκτη. Γι αυτό θεωρώ πως ήμασταν ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι. Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε κάτι για το ομαδικό αποτέλεσμα. Ειδικά για ένα παιδί που είναι μεγάλαιο κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και αγωνίζεται σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Άρα λοιπόν σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, μέρα με τη μέρα παρακολουθούμε την εξέλιξή του. Υπάρχει η πιθανότητα να παίξει στην πορεία, αλλά είναι πάρα πολύ μικροί. Εμείς μάθαμε να είμαστε έτσι και συνεχίζουμε με την ίδια λογική”.

Όσο για τη Σερβία, την οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα αύριο (14/07, 19:15) στο πρώτο της παιχνίδι για τη β’ φάση; “Είναι γεμάτη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Έχει πολύ ποιοτικά γκαρντ, έχει έναν παίκτη που είναι πρώτος σκόρερ στη Σερβία και μπορεί εύκολα να παίξει στην Α1. Έχει ένα τεσσάρι, επίσης εξαιρετικό, τον Γιάνκοβιτς. Και κλασικά είναι γιουγκοσλάβικο μπάσκετ με πολύ πικ εν ρολ και καλούς σουτέρ.

Σε αυτή τη λογική που έχουμε δείξει είναι πως πέρα από το κομμάτι της άμυνας, όπου βρίσκουμε λύσεις, είναι να βάλουμε και κάποια σουτ. Να είμαστε πιο εύστοχοι. Αν βελτιωθούμε εκεί μπορούμε να προχωρήσουμε καλύτερα στην επόμενη φάση”.

Τέλος, ο Κώστας Μίσσας κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση για το αν αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης των παιχνιδιών από πλευράς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος: “Δεν αλλάζει με την έννοια ότι είμαστε στη β’ φάση και κάτι πρέπει να γίνει. Ο τρόπος προσέγγισης πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να παίξεις όσο το δυνατόν στη θετική ψυχολογία και το δημιουργικό άγχος και αυτό που μπορούμε να αλλάξουμε σαν ποιότητα είναι δυο τρία πράγματα στην επίθεση που μπορούν να μας δώσουν αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Με αυτό έχει να κάνει περισσότερο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπεις και δεν βγεις να παίξεις βάσει κάποιων πλάνων και να ευχαριστηθείς το παιχνίδι, τότε έχεις πρόβλημα.

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα, που το λέω πολλά χρόνια τώρα. Αυτή τη στιγμή μπορείς να δεις παίκτες ομάδων που είναι ολοκληρωμένοι, που παίζουν σε επαγγελματικές λίγκες και ομάδες υψηλού επιπέδου. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να βελτιώσουμε στο κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …