Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Λετονία – Βουλγαρία 69-63

Λετονία – Βουλγαρία 69-63

vezenkoph bulgaria latvia kriti14

vezenkoph-bulgaria-latvia-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Το ότι η Λετονία ενδεχομένως να άξιζε μία θέση στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ήταν εμφανές από την παρουσία της στην α’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα, στον πρώτο αγώνα κατάταξης απέναντι στη Βουλγαρία. Η ομάδα του Νικολάι Μάζουρς πήρε τη νίκη με 69-63 και ξεκίνησε με το… δεξί την ψυχοφθόρο διαδικασία των αγώνων κατάταξης που θα της δώσουν στην παραμονή στην Α’ Κατηγορία.

Με δεδομένο πως η Λετονία είναι πιο ψηλή ομάδα (αρκετά μάλιστα) ήταν σαφές πως η Βουλγαρία θα προσπαθούσε να απειλήσει περισσότερο με την περιφέρειά της. Όπως κι έγινε στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου οι παίκτες του Πέτκο Ντέλεφ είχαν τον έλεγχο του ρυθμού με αποτέλεσμα να διατηρούνται μπροστά στο σκορ.

Οι Βούλγαροι βέβαια δεν ήταν όσο εύστοχοι ήθελαν στο πρώτο εικοσάλεπτο (σ.σ.: σούταραν με 35.3% εντός παιδιάς), αλλά παραδόξως είχαν τον πλήρη έλεγχο των ριμπάουντ (26 έναντι 16) που τους επέτρεπε να ανανεώνουν διαρκώς επιθέσεις αφού μέτρησαν εννιά επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο μέρος.

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας ένα μικρό προβάδισμα (35-32) που της επέτρεπε να ξεκινήσει από ελαφρώς καλύτερη θέση στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στους Λετονούς που προσπαθούσαν -μέσα σε όλα- να διαχειριστούν και το γεγονός πως οι τρεις ψηλοί τους είχαν από τρία φάουλ.

Στην επανάληψη πάντως, η εικόνα της ομάδας του Νικολάις Μάζουρς βελτιώθηκε, κυρίως όσον αφορά την αμυντική της προσήλωση. Κάτι που της επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά (σε πρώτο βαθμό) και να πάρει αυτή τα ηνία της αναμέτρησης (στη συνέχεια). Το προβάδισμα το πήρε μάλιστα στο καταλληλότερο χρονικά σημείο.

Στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα, χρονικό σημείο στο οποίο οι Βούλγαροι αδυνατούσαν να σκοράρουν όντας κουρασμένοι από την υπερπροσπάθεια αλλά και… φοβούμενοι τα τεράστια κορμιά των Λετονών που “σκέπαζαν” το καλάθι κάθε φορά που ένας παίκτης της Βουλγαρίας προσπαθούσε να… διεισδύσει προς αυτό, η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ των Λετονών που πήραν τη νίκη με 69-63.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 32-35, 52-52, 69-63.
ΛΕΤΟΝΙΑ (Μαζούρς): Γκλουντίτις 3 (1), Κράστινς 6 (2), Στελμάχερς, Ζβίγκαρς 12 (8 ριμπ.), Πλάβνιεκς, Γκεκς 3, Γκρόμοβς 13 (7 ριμπ.), Πάτζε 1, Σμιτς 17 (10 ριμπ.), Λασμάνις, Πασένικς 14.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ντέλεφ): Ίβκοφ, Μαρίνοφ, Μιχαϊλοφ 3, Βεζένκοφ 8 (12 ριμπ.), Στογιάνοφ 8 (1), Καραμφίλοφ 13 (3), Μίνκοφ 11 (1), Γκρόζεφ 5 (1), Βούτεφ 15, Γκαλάμποφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …