Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Κροατία – Ιταλία 80-67

Κροατία – Ιταλία 80-67

marinelli croatia italy kriti14

marinelli-croatia-italy-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1“Σεφτέ” στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης έκανε η Κροατία. Και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα του Νταμίρ Μίλασιτς ήταν καλύτερη της Ιταλίας, εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος των αντιπάλων της και έχοντας αξιοπρόσεκτο επιθετικό πλουραλισμό δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης (80-67). Για την ακρίβεια, βρήκε αντίσταση μόνο στο β’ δεκάλεπτο, όταν η Ιταλία προσπάθησε να αντιδράσει και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν μία ομαδική ραψωδία της Κροατίας. Η ομάδα του Νταμίρ Μίλασιτς ήταν απολαυστική καταστρέφοντας κάθε αμυντικό πλάνο της Ιταλίας. Πότε χάρη στην ευστοχία της στα δίποντα, πότε χάρη στους συνεχόμενους αιφνιδιασμούς που εκδήλωνε.

Κάπως έτσι, δεν άργησε να μετατρέψει το -3 (2-5) του 3ου λεπτού σε +18 (25-7) στο 9ο λεπτό δείχνοντας πως έχει αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτο για να πάρει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ειδικά από τη στιγμή που οι αριθμοί των πρώτων δέκα λεπτών ήταν εξ ολοκλήρου υπέρ της “χρβατσκα”, η οποία υπερτερούσε στα ριμπάουντ (17 έναντι 8) την ίδια ώρα που είχε 8 ασίστ και κανένα (!) λάθος.

Η “σκουάντρα ατζούρα” δεν έμεινε απαθής όμως. Αντίθετα, στη β’ περίοδο έδειξε σημάδια ανάκαμψης, κυρίως έχοντας ως όπλο το ζον πρες που έπαιξε σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου.

Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε να αποσυντονίσει εν μέρει την Κροατία που άλλοτε αργούσε να εκδηλώσει επίθεση, άλλοτε βιαζόταν με αποτέλεσμα να μην παίρνουν οι παίκτες της την σωστή απόφαση. Γι αυτό, η διαφορά έπεσε στους οκτώ πόντους (45-37) στο 17ο λεπτό δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Κι αν η διαφορά υπέρ της “χρβατσκα” ανέβηκε ελάχιστα στο τέλος του πρώτου μέρους (42-33), αυτό μικρή σημασία είχε. Πολύ απλά γιατί η Ιταλία δήλωσε “παρών” δείχνοντας πως μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη και μαζί να αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση στη β’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης.

Όλη αυτή η προσπάθεια όμως πήγε στράφι εξαιτίας του κακού τρίτου δεκαλέπτου. Εκεί όπου η ομάδα του Στέφανο Σακριπάντι δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην αγωνιστική της ανάκαμψη. Κάπως έτσι, απόλυτα φυσιολογικά, η Κροατία βρήκε την ευκαιρία να ανακτήσει τον έλεγχο του ρυθμού.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Ντομινίκ Μάβρα μοίραζε διαρκώς μπάλες στους συμπαίκτες του και η φροντ λάιν της “χρβατσκα” είχε το πάνω χέρι κοντά στο καλάθι. Αποτέλεσμα; Η διαφορά ξέφυγε ξανά (59-42) στο τέλος της γ’ περιόδου δίνοντας πλέον σαφές προβάδισμα για νίκη στην Κροατία. Μία ομάδα που έδειξε πως έχει τα ψυχικά αποθέματα να ξεπεράσει την ήττα της πρεμιέρας από την Τουρκία.

Τί έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο; Τίποτα που να προδιαθέτει για ανατροπή. Αντίθετα, η Κροατία διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ με μεγάλη άνεση, πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης (80-67) και πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμα πως θα πάρει ένα από τα τρία εισιτήρια για τη β’ φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης.

Τα δεκάλεπτα: 28-11, 42-33, 59-42, 80-67.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Μίλασιτς): Μπάσιτς, Μαρινέλι 17 (1), Γκούλαμ, Μπόσνιακ 5 (1), Ντέμο, Μάβρα 5, Μπρζόγια 6 (13 ριμπ.), Γκάμπριτς 18 (2), Μπούντοβιτς, Μπάτσακ 2, Μάριτς 13, Ζγκάνετς 14 (9 ριμπ.).
ΙΤΑΛΙΑ (Σακριπάντι): Κούκο, Σπίσου 3 (1), Ικάνγκι 2, Λακιντάνα 14, Φοντέκιο 9, Ντε Βίκο, Τουρέλ 7 (1/7 τρίπ.), Ακέλε 6, Μαρίνι, Μπόσι 10 (2), Καντούσι 2, Λάντι 14 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …