Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 “Κρατάμε το πάθος”

“Κρατάμε το πάθος”

missas bochoridis greece serbia kriti14

missas-bochoridis-greece-serbia-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Η Ελλάδα έχει “σφυγμό” για την πρόκριση στους οκτώ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, όπως έδειξε απόψε κόντρα στη Σερβία. Ο Κώστας Μίσσας δεν θα μπορούσε παρά να είναι χαρούμενος από τη νίκη της “γαλανόλευκης” αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αποπροσανατολίζεται. Κι αυτό γιατί αύριο ακολουθεί ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία.

“Είναι μία πάρα πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μία γεμάτη ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Το παιχνίδι αποφασίστηκε σε πρώτη φάση από την άμυνα. Πρέπει να πω στον Σιόλογκα ότι έκανε εκπληκτική δουλειά πάνω στο Νο10, ο οποίος είναι ένας από τους δύο καλύτερους παίκτες της Σερβίας, μαζί με το Νο12. Θεωρώ πως ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στα σαράντα λεπτά πάνω στην τακτική και το γεγονός πως θέλαμε να τους οδηγήσουμε σε πράγματα που δεν τους αρέσει να κάνουν.

Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αν ήμασταν λίγο πιο ψύχραιμοι στις βολές, όπου είχαμε 50%, και σε κάποια ελεύθερα σουτ που βγάζουμε μέσα από τα συστήματά μας, τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα”, δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ συνέχισε λέγοντας:

“Τώρα απλά πρέπει να ηρεμήσουμε γιατί αύριο έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα που δεν μας ταιριάζει. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την ταχύτητα. Οπότε πρέπει να σκαρφιστούμε κάποια τρικ ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Αυτό είναι το βασικότερο. Από εκεί και πέρα μπορούμε να βρούμε λύσεις στην άμυνα και στην επίθεση να χτυπήσουμε πάνω στα πλεονεκτήματά μας.

Αν βλέπουμε ότι μας βγαίνει με τον Διαμαντάκο, θα πάμε εκεί, αν μας βγαίνει με τα τεσσάρια μας, θα πάμε εκεί. Είναι κάτι που έχουμε αρχίσει να το κάνουμε καλά. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό απέναντι στην Ισπανία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι πάνω στο κομμάτι του ρυθμού“.

Όσο για τη μονομαχία με την Ισπανία; “Δυο φορές έχουμε παίξει με την Ισπανία. Το 2009 στον ημιτελικό, πέρσι προημιτελικό. Την πρώτη φορά κερδίσαμε και πήραμε το χρυσό, τη δεύτερη χάσαμε και μείναμε εκτός τετράδας. Είναι μια ομάδα που πρέπει να προσεγγίσουμε με τελείως διαφορετική μορφή. Την σεβόμαστε, αλλά δεν την φοβόμαστε“.

Τί κρατάει από το σημερινό παιχνίδι; “Το πάθος! Ήταν μοναδικό απόψε. Δεν υπήρχε loose ball που να μην βούταγαν τρία άτομα στο παρκέ. Δεν υπήρχε φάση που να μην κάνουμε παγίδα εκεί που θέλαμε. Πάνω απ όλα το επόμενο κομμάτι σε αυτό είναι το “πιστεύω”. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα έχει περάσει τέσσερα σοκ. Είναι απόλυτα λογικό αυτοί οι παίκτες να επηρεάζονται. Η δική μας δουλειά είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να μην επηρεάζονται τα παιδιά. Σήμερα απέδωσε αυτό”.

Όσο για το αν παίζουν ρόλο τα δύο φιλικά που έχει παίξει η Ελλάδα με την Ισπανία, ανέφερε: “Έχουμε παίξει δύο φιλικά, όπου χάσαμε με 16 και 15 πόντους. Εκεί όπου μπορεί να βοηθήσει είναι ότι η ήττα στα φιλικά βοηθάει κυρίως τον πιο αδύναμο. Απομυθοποιείς κάποιους παίκτες που μπορείς να τους έχεις δει. Όταν παίζεις μαζί τους βλέπεις ότι και αυτοί έχουν δύο πόδια και δύο χέρια. Οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου αυτό το κομμάτι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …