Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ιταλία – Τουρκία 66-90

Ιταλία – Τουρκία 66-90

turkey italy kriti14

turkey -italy kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Ομάδα για κάτι μεγάλο έχει δημιουργήσει ο Ερχάν Τοκέρ αφού η Τουρκία έδειξε (και) σήμερα πως μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Οι γείτονες επιβλήθηκαν των -επίσης γειτόνων- Ιταλών με 90-66 έχοντας το πάνω χέρι στην αναμέτρηση από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα. Κι αυτό γιατί η πληθώρα επιλογών που είχαν στην επίθεση, σε συνδυασμό με την προσήλωση που έδειξαν στην άμυνα δεν μπορούσαν παρά να τους χρίσουν νικητές στο ντέρμπι της δεύτερης ημέρας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Βάσει εικόνας τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ανήκαν κυρίως στην Τουρκία, η οποία είχε καλύτερο ρυθμό στην επίθεση. Από την πλευρά της, η Ιταλία δίσταζε να μπει στο “ζωγραφιστό” με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε περιφερειακά σουτ, τα οποία όμως έβρισκαν στόχο στην αρχή.

Γι αυτό το λόγο, η “σκουάντρα ατζούρα” διατηρούταν σε επαφή με το σκορ. Πόσω μάλλον όταν ο Τομάσο Λακιντάνα έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι σκοράροντας συνεχόμενους πόντους. Η… ρέντα του όμως σταμάτησε σχετικά γρήγορα. Κι άρχισε αυτή των Τούρκων, που είχαν περισσότερες επιλογές στην επίθεση, συν τον εξαιρετικό Εμιρλκάν Κοσούτ, που στην α’ περίοδο τελείωσε τις περισσότερες μπάλες που πήρε κοντά στο καλάθι.

Κάπως έτσι, οι “κόκκινοι” πήραν κεφάλι στο σκορ ανεβάζοντας όμως διαρκώς την απόδοσή του. Κάτι που προβλημάτιζε έντονα την απέναντι πλευρά, ειδικά από τη στιγμή που ο Σιμόνε Φοντέκιο (σ.σ.: πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο) αδυνατούσε να τελειώσει κάποιες φάσεις είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία μεγάλωνε διαρκώς την υπέρ της διαφορά, η οποία έφτασε στη μέγιστη τιμή της με την ολοκλήρωση του α’ μέρους χάρη στο τρίποντο που πέτυχε ο Ντογκουκάν Σανλί (είχε 13 πόντους μέχρι την ανάπαυλα), την ίδια ώρα που το παιχνίδι παραλίγο να “πάρει φωτιά” όταν ο Αριστίντι Λάντι χτύπησε εκτός φάσης (στο πρόσωπο) τον Ταϊφούν Ερουλκού.

Ο Τούρκος γκαρντ αποκόμισε ως ενθύμιο μία… αιματοβαμμένη φανέλα και μία μύτη που αιμορραγούσε, την ίδια ώρα που “στόλιζε” με αρκετά γαλλικά τον Ιταλό σέντερ.

Η υπεροχή της ομάδας του Ερχάν Τοκέρ ήταν αδιαμφισβήτητη στη γ’ περίοδο. Κι αυτό γιατί ό,τι κι αν επιχειρούσε η αντίπαλη πλευρά, η Τουρκία υπερίσχυε. Κατά κράτος! Ειδικά από τη στιγμή που ο Εμιρκάν Κοσούτ συνέχιζε να “καθαρίζει” ό,τι μπάλα υπήρχε κοντά στα δύο καλάθια προσθέτοντας ακόμα ένα όπλο στη φαρέτρα του προπονητή του.

Μ αυτά και μ αυτά, η Τουρκία βρέθηκε στο +12 (52-64) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου έχοντας πλέον σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Ένα προβάδισμα που δεν αμφισβητήθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα οι “κόκκινοι” να διατηρηθούν στην κορυφή του τρίτου ομίλου, την ίδια ώρα που η “σκουάντρα ατζούρα” γνώριζε την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 32-46, 52-64, 66-90.
ΙΤΑΛΙΑ (Σακριπάντι): Κούκο 2, Σπίσου, Ικανγκί 2, Λακιντάνα 9 (2), Φοντέκιο 19 (3), Ντε Βίκο 7 (1), Τουρέλ 6, Ακέλε 1, Μαρίνι, Μπόσι 2, Καντούσι, Λάντι 18 (3).
ΤΟΥΡΚΙΑ (Τοκέρ): Τσεβίκ, Σανλί 14 (3), Οσμάν 6, Τουρέν 7 (1), Μπιρσέν 12, Κοσούτ 13, Κοσάρ, Οζμιζράκ 7 (1), Ντεμίρ 9 (1), Αλτουνμπέι 8, Γιασάρ 2, Ερουλκού 12 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …