Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ιταλία – Μαυροβούνιο 88-84

Ιταλία – Μαυροβούνιο 88-84

italy montenegro kriti14

italy-montenegro-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Viva Italia! Μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και να αναγκάστηκε να κυνηγά στο σκορ σχεδόν καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά στο τέλος η Ιταλία ήταν αυτή που γεύτηκε τη χαρά της (και συνάμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση) απέναντι στο Μαυροβούνιο (88-84). Έστω κι αν χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Η ομάδα του Στέφανο Σακριπάντι έκανε την ανατροπή στην τελευταία περίοδο παίρνοντας παράταση… ζωής και στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν καλύτερη παίρνοντας τη νίκη που την φέρνει στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε με το Μαυροβούνιο να έχει τα ηνία. Για την ακρίβεια αυτή ήταν η εικόνα του σχεδόν μέχρι το 40ο λεπτό αφού το συγκρότημα του Μιχάιλο Παβίσεβιτς είχε τον τρόπο να διατηρείται μπροστά στο σκορ, και μάλιστα με σχετική άνεση.

Πότε χάρη στην επιβλητική παρουσία του Μίλιγα Μίκοβιτς κάτω από τα δύο καλάθια (σ.σ.: είχε 10 πόντους και 6 ριμπάουντ στην α’ περίοδο), πότε γιατί τα σουτ των Ιταλών έβρισκαν σίδερο. Ενδειτικά αναφέρουμε πως η “σκουάντρα ατζούρα” πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με οκτώ πόντους (28-36), κυρίως γιατί σούταρε με 2/17 από την περιφέρεια.

Όταν όμως βελτίωσε τα ποσοστά της και είδε τον Φραντσέσκο Καντούσι να δηλώνει “παρών” στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όλα ήρθαν τούμπα.

Με τον Ιταλό σέντερ ως άρμα μάχης και το δίδυμο των Σιμόνε Φοντέκιο και Μίρκο Τουρέλ να ακολουθεί, η ομάδα του Στέφανο Σακριπάντι οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση. Ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου.

Με την ψυχολογία πλέον στη δική της πλευρά, η Ιταλία ήταν καλύτερη στο έξτρα πεντάλεπτο και κερδίζοντας με 88-84 εξασφάλισε το τρίτο εισιτήριο του τρίτου ομίλου για την επόμενη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι γείτονες επιβεβαίωσαν πως τους αρέσει να… ζουν επικίνδυνα (βλ. vivere pericolosamente), την ίδια ώρα που το Μαυροβούνιο “λύγισε” στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 28-35, 53-62, 77-77 (κ.α.), 88-84.
ΙΤΑΛΙΑ (Σακριπάντι): Κούκο, Σπισού, Λακιντάνα 4, Φοντέκιο 20 (8/25 σουτ, 1 τρίπ., 10 ριμπ., 5 ασ.), Ντε Βίκο 10, Τουρέλ 17 (4), Ακέλε 8, Μαρίνι, Μπόσι 3 (1), Καντούσι 24 (1 τρίπ., 13 ριμπ.), Λάντι 2.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Παβίσεβιτς): Τζούροβιτς 5 (1), Ραϊσεβιτς, Μρντακ, Ζίζιτς 19 (2), Βούσοβιτς 2, Βρμπιτσα 17 (3), Μίκοβιτς 25 (10/15 δίπ., 2 τρίπ., 11 ριμπ., 4 ασ.), Κοβάσεβιτς 12 (2), Πάγιοβιτς 4, Ντράσκοβιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …