Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Ιταλία – Γαλλία 65-66

Ιταλία – Γαλλία 65-66

france italy kriti14

france-italy-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Μετά κόπων και βασάνων, η Γαλλία κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Ιταλία (66-65). Μία Ιταλία που παρουσιάστηκε πολύ πιο σκληρή απ ότι στον α’ γύρο και θα μπορούσε να είναι αυτή νικήτρια, αν δεν σούταρε με τόσο χαμηλά ποσοστά. Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι πως οι “τρικολόρ” αγγίζουν την πρόκριση στην οκτάδα, την ίδια ώρα που η “σκουάντρα ατζούρα” ψάχνει το 2/2 και συνδυασμό αποτελεσμάτων στις επόμενες δύο αγωνιστικές για να τα καταφέρει.

Το πρώτο μέρος κύλησε αρκετά ισορροπημένα αφού οι δύο ομάδες έδειξαν να βρίσκονται πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Παρά τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο προκρίθηκαν (εύκολα η Γαλλία, στο παρά πέντε η Ιταλία). Η “σκουάντρα ατζούρα” ήταν μάλιστα αυτή που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, κυρίως γιατί ο Φραντσέσκο Καντούσι είχε βρει τον τρόπο να “πληγώνει” τη γαλλική άμυνα.

Ό,τι κι αν έκανε όμως δεν ήταν αρκετό, αφού οι “τρικολόρ” είχαν βρει το… αντίδοτο στο πρόσωπο του Αξέλ Μπουτέιγ. Ο Γάλλος γκαρντ έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο για τη Γαλλία καθώς σκόραρε 17 πόντους (5/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές) δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα πέντε πόντων (26-31).

Ένα προβάδισμα που αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς πως η Ιταλία είχε εννιά περισσότερα σουτ εντός παιδιάς (35 έναντι 26).

Στην επανάληψη συνεχίστηκε το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι. Όπου “γάτα” βάλτε τη Γαλλία κι όπου “ποντίκι” την Ιταλία. Οι “τρικολόρ” είχαν μεν το πάνω χέρι στο σκορ καθ όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ήταν… χαλαροί. Το αντίθετο, μάλιστα, αφού η Ιταλία δεν έλεγε να “πεθάνει”.

Έτσι, μείωσε στο σουτ (50-52) στο 33ο λεπτό δείχνοντας πως έχει τις δυνάμεις να κυνηγήσει την ανατροπή και να πάρει το δίποντο. Εις μάτην όμως αφού της έλειπε αυτό το… κάτι που θα την μετέτρεπε από κομπάρσο σε πρωταγωνιστή. Δεν είχε το κάτι παραπάνω για να μετουσιώσει την αγωνιστική της πρόοδο σε πόντους.

Κάπως έτσι η Γαλλία διατηρήθηκε σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση μέχρι το φινάλε (αφού ο Σιμόνε Φοντέκιο γλύστρισε στην προτελευταία φάση του αγώνα και ο Αριστίντι Λάντι αστόχησε στο σουτ της νίκης από το κέντρο χάνοντας το δικαίωμα να δώσουν τη νίκη στην ομάδα του2) όντας πλέον ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στους οκτώ του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 26-31, 47-50, 65-66.
ΙΤΑΛΙΑ (Σακριπάντι): Σπισού 10 (1), Ικάνγκι, Λακιντάνα 10, Φοντέκιο 9, Ντε Βίκο 12 (3), Τουρέλ 2, Ακέλε 1, Μαρίνι, Μπόσι 3 (1), Καντούσι 11 (1), Λάντι 7 (1).
ΓΑΛΛΙΑ (Τουπάν): Ροζενφέλντ 5 (1), Σενέ 2, Ποντάν 3 (1), Λαμπανσά 3 (1), Μπουτέιγ 19 (2), Λουάου 18, Κασάν, Νταλό 1, Τζαϊτέ 8, Γιαμπουσελέ 7 (10 ριμπ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …