Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας”

“Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας”

markopoulos

markopoulos

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2019 και μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Δικέφαλου του Βορρά ανέλυσε τα σχέδια του ενόψει της νέας πενταετίας. Παράλληλα ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Θεωρείτε ότι ήταν τόσο μεγάλη η επιθυμία που υπήρχε κι από τις δύο πλευρές, ώστε να καταλήξετε σε συμφωνία και να συνεχιστεί αυτή η επιτυχημένη συνεργασία;
“Ναι, αυτό είναι ήταν το βασικό και νομίζω ότι το είχα επισημάνει από πριν. Υπήρχε διάθεση κι από τις δύο πλευρές να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα και αυτή η συμφωνία ήταν μία φυσιολογική εξέλιξη”.

-Προηγήθηκε μία πενταετία με σημαντικές επιτυχίες για σας και την ομάδα. Τι σκέφτεστε για την επόμενη πενταετία που ακολουθεί στη συνεργασίας σας με τον ΠΑΟΚ….
“Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου για τον ΠΑΟΚ. Θα ήταν πολύ καλό να υπάρχει ένα ισχυρός ιδιοκτήτης στην ομάδα για να μπορεί ο ΠΑΟΚ να μπει πιο δυνατά και με διαφορετική λογική στην μπασκετική αγορά, αλλά αυτή την στιγμή υπάρχει μία διαφορετική κατάσταση και με αυτήν πρέπει να κάνουμε τα πλάνα μας. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατάμε κάθε χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο τον κορμό της ομάδας, ώστε πάνω σε αυτόν να προσθέσουμε του κατάλληλους παίκτες και κάθε χρόνο να γινόμαστε πιο δυνατοί.

Έτσι θα μπορούμε να βάζουμε και πιο υψηλούς στόχους, αλλά το πόσο ψηλά μπορούν να είναι οι στόχοι μας θα φανεί στο μέλλον. Είναι σίγουρο ότι ο κόσμος πρέπει να δει θετικά όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, να μην μένει πάντα στο άμεσο αποτέλεσμα, αλλά στη δουλειά που γίνεται σε βάθος, να αγκαλιάσει την ομάδα και να τις δώσει περισσότερα εφόδια, ώστε και περισσότερες επιλογές να υπάρχουν, αλλά και ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο δυνατός. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εάν σε αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ, έρθει και ο κόσμος που αγαπά πραγματικά το μπάσκετ και τον ΠΑΟΚ, τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να δούμε πολύ καλύτερες μέρες”.

-Η ομάδα διατήρησε Χαραλαμπίδη και Δέδα, υπάρχουν παιδιά που έχουν συμβόλαιο από πέρσι, ήρθε και ο Κακαρούδης, αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος για να κλείσει το ρόστερ…
“Είναι καλό που έχουμε ήδη αυτή την βάση, αλλά θα έχουμε μία νέα ομάδα και όπως πάντα θα χρειαστεί πολλή δουλειά από όλους μέσα στο γήπεδο, υπομονή και επιμονή σε αυτό που κάνουμε, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε”.

Σας περιμένει πάντως μία ακόμη γεμάτη χρονιά, με σημαντικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, όπου το Eurocup θα έχει λιγότερες ομάδες, αλλά περισσότερο ισχυρές. Τι λέτε για αυτή την πρόκληση που περιμένει την ομάδα και πόσο σημαντική θα είναι η συμμετοχή του κόσμου σε όλα αυτά;
“Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα καλό ρόστερ, για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Θα είναι μία πολύ δυνατή χρονιά, με πολλές ισοδύναμες ομάδες στην Ελλάδα και πολύ δυνατούς αντιπάλους στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μία σημαντική προσπάθεια μέχρι σήμερα και πρέπει να δουλέψουμε με τον ίδιο χρόνο και τα επόμενα χρόνια.

Θέλουμε να βρούμε τον τρόπο ώστε να καταλάβει και ο κόσμος αυτή την προσπάθεια, να την αποδεχθεί και να την πλαισιώσει, για να γίνει πιο δυνατός ο ΠΑΟΚ. Στα τελευταία πέντε χρόνια η ομάδα πήρε δύο φορές την 3η θέση και για να το συνεχίσουμε αυτό, θα πρέπει όλα να λειτουργούν καλά και σωστά μέσα κι έξω από το γήπεδο. Κι έξω από το γήπεδο το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος. Κι όταν το γήπεδο είναι γεμάτο σε σέβονται περισσότερο, σε υπολογίζουν περισσότερο, σε βλέπουν διαφορετικά. Και οι αντίπαλοι και οι άνθρωποι του μπάσκετ και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό”.

-Μετά από πέντε χρόνια δεν θα έχετε δίπλα σας τον Χάρη Μαρκόπουλο, που ξεκινά μία νέα σελίδα στη δική του καριέρα, θα είναι ο νεότερος πρώτος προπονητής στην Α1 και ήδη όλοι μιλούν για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο που θα είστε αντίπαλοι…
“Σίγουρα θα μου φανεί λίγο παράξενο στην αρχή, όταν θα κοιτάξω δίπλα μου στον πάγκο ή στο γραφείο και δεν θα είναι ο Χάρης εκεί. Το ότι αναλαμβάνει πλέον τις τύχες μίας ομάδας μόνος του και θα πρωταγωνιστεί σε μία νεοφώτιστη ομάδα στην Α1 είναι ένα γεγονός που πιστεύω ότι και με εμένα με εξιτάρει ιδιαίτερα, αλλά και τον ίδιο. Προσωπικά του εύχομαι να έχει επιτυχίες σε αυτό το νέο βήμα της ζωής του και να πάρει σαν προπονητής περισσότερες χαρές από αυτές που ίσως δεν κατάφερε σαν παίκτης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…