Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ηγέτης ετών… 17

Ηγέτης ετών… 17

charalampopoulos spain efivon

charalampopoulos-spain-efivon

Όταν γίνεται μια ομαδική προσπάθεια, καλό θα ήταν να μην επικεντρωνόμαστε στα άτομα. Ούτως ή άλλως όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Αυτές που καθορίζονται από την παρουσία ενός αθλητή και καταδεικνύουν το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μια ομάδα. Εν προκειμένω η Εθνική ομάδα των Εφήβων.

Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο μέρος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τουρκία και, πλέον, προετοιμάζεται για το πιο δεύτερο μέρος. Το πιο σημαντικό, το πιο σπουδαίο.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αύριο το μεσημέρι (01/08, 14:00) την Ιταλία έχοντας στο μυαλό της πως η νίκη θα την φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ας επιστρέψουμε όμως στον αρχικό μας προβληματισμό. Υπάρχει ένας παίκτης που με τις εμφανίσεις του καθορίζει το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Ικόνιο. Το όνομά του είναι γνωστό και δεν προκαλεί εντύπωση: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ο νεαρός φόργουορντ έχει “βγάλει μάτια” στην Τουρκία εδώ και δέκα ημέρες, δείχνοντας πως δικαίως συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 97άρηδων της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως εδώ και μία τριετία βρίσκεται σταθερά ψηλά στις… προτιμήσεις των scouts και των αναλυτών ανά τον κόσμο. Γι αυτό και συμμετείχε στο περσινό Jordan Brand Classic.

Πέραν αυτού, όμως, μείζονος σημασίας είναι το γεγονός πως, αν και είναι ένα χρόνο μικρότερος από τους περισσότερους συμπαίκτες και αντιπάλους του, έχει επιδείξει σπουδαία προσαρμοστικότητα και ετοιμότητα για τα παιχνίδια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σα να έχει επωμιστεί τον άτυπο ρόλο του ηγέτη της Ελλάδας, δίχως όμως να τον ενδιαφέρει η προσωπική προβολή ή ο θόρυβος γύρω από το όνομά του.

Ενδεικτικό της… οργιώδους κατάστασης στην οποία βρίσκεται στο Ικόνιο είναι το γεγονός πως είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε δεκατέσσερις (!) στατιστικές κατηγορίες. Αυτό όμως ουδόλως τον απασχολεί.

Αυτό που προέχει είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου, του δεύτερου μέσα σε δύο καλοκαίρια για τον ίδιο και τους υπόλοιπους 97άρηδες της Εθνικής ομάδας των Εφήβων, μα πάνω απ όλα η επιβεβαίωση πως η γενιά του είναι εφάμιλλη με τη “χρυσή γενιά” των 90άρηδων.

Με τη γλώσσα των αριθμών, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έχει 19.3 πόντους, 10.5 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ, 2.2 λάθη, 1.5 κλεψίματα και 1.8 τάπες ανά παιχνίδι, σουτάροντας με 66.7% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 75% στις βολές. Pas mal

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…