Κεντρική NBA Αντετοκούνμπο, ο πλεϊμέικερ
NBA

Αντετοκούνμπο, ο πλεϊμέικερ

antetokounmpo summer league

antetokounmpo-summer league

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προορίζεται για διαφορετικό, πιο αναβαθμισμένο ρόλο την επόμενη σεζόν στους Μπακς.

Το προπονητικό επιτελείο της ομάδας του Μιλγουόκι τον χρησιμοποιεί πολύ στη θέση “1” , κατά τη διάρκεια του summer league, και μέχρι στιγμής ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ τα έχει πάει περίφημα.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Τζέισον Κιντ, δήλωσε μάλιστα πως προτίθεται να χρησιμοποιεί τον “Κούνμπο” στη θέση του πλεϊμέικερ και να του δίνει περισσότερες πρωτοβουλίες:

“Το δουλέψαμε στην προπόνηση και βλέποντας έναν παίκτη να χειρίζεται με άνεση τη μπάλα, παρά το μέγεθος του, θέλαμε να το δούμε και σε συνθήκες αγώνα. Έτσι ξεκινήσαμε σταδιακά να του δίνουμε τη μπάλα να την κατεβάσει και να τρέχει την επίθεση της ομάδας.

Έτσι όπως είναι δομημένο το ρόστερ, με τον Νάιτ και τον Γιάννη, έχουμε επιπλέον πλεϊμέικερς και όταν βρίσκονται στο παρκέ το παιχνίδι μας γίνεται πιο εύκολο. Θα δούμε πως θα διαμορφωθεί το ρόστερ, ωστόσο δεν φοβόμαστε να τον χρησιμοποιήσουμε στη συγκεκριμένη θέση… Θα δούμε”.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο σημείωσε: “Όσο περισσότερο χειρίζομαι τη μπάλα, τόσο πιο άνετα αισθάνομαι” για να προσθέσει πως: “Ό,τι θέλει ο προπονητής, αυτό θα κάνω. Αν θέλει να παίξω έτσι, τότε θα το κάνω. Αν πάλι με θέλει στο… φτερό, τότε θα είμαι πιο επιθετικός από εκεί”.

Τέλος, όταν αναφέρθηκαν οι συγκρίσεις που κάνουν για τον τρόπο παιχνιδιού του με αστέρες του ΝΒΑ, ήταν ταπεινός υπογραμμίζοντας: “Ξέρω ποιος και τι μπορώ να κάνω μέσα στο παρκέ. Αυτό που χρειάζεται είναι να δουλέψω σκληρά και να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…