Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Αλάνι, στο λιμάνι

Αλάνι, στο λιμάνι

mantzaris diamantidis

 

mantzaris-diamantidis

Το “ρεπορτάζ” (έτσι όπως προέκυψε από έναν Ισπανό δημοσιογράφο) θέλει τον Βαγγέλη Μάντζαρη στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα. Κι όσο είναι το θέμα του στον αέρα, στη θέση της Μπάρτσα θα βρίσκονται κι άλλοι πρωτοκλασάτοι σύλλογοι της ηπείρου. Άλλωστε, ο διεθνής πόιντ γκαρντ έχει θέση -σχεδόν- σε όλες τις ομάδες του Top16.

Αυτή είναι η επιτυχία του. Έχει φτάσει πολύ ψηλά. Ψηλότερα, απ’ όσο φαντάζονταν κι ο ίδιος, αλλά ακόμα δεν είναι το… πρώτο όνομα. Θέλει πολλή δουλειά, θέλει να κατεβάσει το κεφάλι (ποτέ δεν είχε έπαρση, πάντα ήταν ταπεινός, γι’ αυτό κι έχει φτάσει ως εδώ), αλλά το κυριότερο: Να κλείσει τα αυτιά του στις “προτάσεις.

Η άποψή μου (και πιστεύω πως αυτό θα γίνει στο τέλος) είναι πως πρέπει να δεχθεί το πολύ καλό τριετές συμβόλαιο επέκτασης συνεργασίας, που του έχει προτείνει ο Ολυμπιακός, να μείνει στο λιμάνι και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη να αποτελέσουν το δίπολο της επόμενης μέρας, μετά την εποχή του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν μπορεί για πάντα να ηγείται των “ερυθρολεύκων“.

Ο Μάντζαρης είναι από τη φύση του… αξιαγάπητος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού τον έχει αγκαλιάσει (οι εξαιρέσεις είναι για να τονίζουν τον κανόνα) κι ο ίδιος (αφού χαμηλώσει την ένταση κάποιων φωνών, που -με καλή πρόθεση- ΜΟΝΟ κακό μπορούν να του κάνουν) πρέπει να σταθμίσει και την προσφορά, και τη θέση του στον χώρο.

Ο Μάντζαρης είναι ιδανικός αντί-Σάδα, αλλά πόσες μεταγραφές (αλά Παπανικολάου) παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαιο (άρα αυτός που θα τους πάρει, πρέπει να πληρώσει και το σωματείο, γεγονός που ανεβάζει στα ύψη το κασέ του) έχετε δει να πραγματοποιούνται; Καμία. Το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον Βαγγέλη είναι στα συν του παίκτη, που όμως έχει να πάρει μια μεγάλη απόφαση.

Για μένα, είναι μονόδρομος: Στον Ολυμπιακό για τα επόμενα τρία χρόνια. Κλείνοντας τα αυτιά, ανοίγοντας τα μάτια και βλέποντας το συμφέρον του…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Καθοριστική η ένταση των Γκος και Ουόκαπ»

 Στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο προπονητής του Ολυμ…