“Υπέρβαση”

missas-bochoridis-greece-serbia-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Η Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών είναι επιτυχημένη. Δεν το λέμε εμείς, αλλά ο Κώστας Μίσσας. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Σλοβενία, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μίλησε για την επιτυχία της πρόκρισης στους “8” δίνοντας έμφαση στην αποφασιστικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του, αλλά και την άμυνα που έπαιξαν απόψε.

“Με βάση τις συνθήκες και τα προβλήματα που έχουμε από την αρχή ως ομάδα σήμερα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα. Αυτό ανήκει καθαρά στα παιδιά από την άποψη πως ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και ουσιαστικά απάντησαν στην πράξη στην ερώτηση που τους έκανα πριν αρχίσει το παιχνίδι. Αν δηλαδή πιστεύουν ότι μπορούμε να κερδίσουμε και να περάσουμε. Όχι στα λόγια όμως, αλλά στην πράξη. Απέδειξαν ότι το έκαναν και τους αξίζουν συγχαρητήρια“, δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, για να συνεχίσει μιλώντας για τον αγώνα με τη Σλοβενία:

“Όσον αφορά στο παιχνίδι, είχαμε δύο διαφορετικές ομάδες. Από τη μία η Σλοβενία που στηρίζεται στους κοντούς κι εμείς που έχουμε τους ψηλούς. Εκεί ήταν το θέμα ποιος θα κερδίσει. Συνήθως κερδίζουν οι κοντοί.  Τουλάχιστον στατιστικά. Είχαμε όμως την ευτυχία να έχουμε καλά ποσοστά από την περιφέρεια.

Άρα αλλάξαμε και από 60-40 στο παιχνίδι μας στους ψηλούς πήγαμε στο 50-50 και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Για μια φορά η άμυνα ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και φυσικά αυτοί που την εκτελούν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Το βασικό ήταν να μην βρουν ρυθμό στο στυλ που παίζουν οι Σλοβένοι”.

Ενώ κατέληξε λέγοντας: “Τώρα πρέπει να πάρουμε μία ανάσα, να μάθουμε με ποιον παίζουμε και με την ίδια λογική μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση. Που για μένα ήδη η πρόκριση στους οκτώ είναι μία υπέρβαση“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
 • Η ολοκλήρωση

  “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
 • Η σωστή επικοινωνία

  “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
 • Το δέσιμο

  “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
 • “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

  Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
 • Πεντάδα από χρυσάφι

  Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
 • Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

  Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …