Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Τεράστιο κίνητρο”

“Τεράστιο κίνητρο”

bogris-missas-ethniki

Ο Γιώργος Μπόγρης εξαργύρωσε την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με την κλήση του στην προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας. Ο 25χρονος σέντερ, παρ’ ότι αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι των μικρών εθνικών παλαιότερα, φέτος κατάφερε να κάνει πρώτη φορά το μεγάλο βήμα στην Ανδρών και δηλώνει έτοιμος να δώσει τα πάντα για να αποτελέσει μέρος της τελικής 12αδας που θα ταξιδέψει στην Ισπανία, όπως υπογράμμισε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ανανεωμένο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και το πόσο μακριά στοχεύει να φτάσει στο Παγκόσμιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Τι σημαίνει αυτή η κλήση στην Εθνική Ανδρών για σένα;

“Ήταν όνειρο ζωής και τιμή η παρουσία στην Εθνική Ομάδα. Είμαι παιδί των μικρών Εθνικών Ομάδων, είχα συνηθίζει από 14 χρονών τα καλοκαίρια μου να τα περνάω με κάποιο από τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα και από το 2009 ως σήμερα ήταν κάτι που μου είχε λείψει πάρα πολύ.

Πέρα όμως από το όνειρο υπάρχει και η πραγματικότητα, υπάρχει και κάτι πιο ρεαλιστικό. Η κλήση αυτή είναι το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο για μένα. Σημαίνει πολλά για την προσπάθεια που έχω κάνει ως σήμερα και πολύ περισσότερα για τη συνέχεια”.

-Βρέθηκες σε ξένο, αλλά ταυτόχρονα και σε οικείο περιβάλλον, σωστά;

“Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά έτσι είναι. Κλήθηκα στην Εθνική Ανδρών, για πρώτη φορά, αλλά πολλά πράγματα και πρόσωπα είναι κάτι παραπάνω από οικεία για μένα. Όπως για παράδειγμα, το πιο απλό, το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Πιο σημαντικό ακόμη είναι ότι με πολλούς από τους παίκτες έχω ξανασυνεργαστεί, ενώ έχω δουλέψει με τους περισσότερους από το τεχνικό επιτελείο και με έχουν βοηθήσει όλοι πάρα πολύ. Μόνο με τον κ. Κατσικάρη και τον κ. Πρίφτη δεν είχα βρεθεί ξανά στην ίδια ομάδα και ήδη δείχνουν ότι είναι δίπλα μου και με βοηθούν”.

-Πόσο δύσκολη ήταν η ενσωμάτωση για σένα, ως καινούριο πρόσωπο στην Εθνική Ανδρών;

“Καταρχήν δεν ήμουν μόνο εγώ… Υπάρχουν τέσσερα νέα πρόσωπα σε αυτή την Εθνική. Όπως κι αν έχει, η ενσωμάτωση ήταν κάθε άλλο παρά δύσκολη. Με κάποια από τα παιδιά είχαμε σχεδόν κοινή πορεία στις μικρές εθνικές ομάδες, με κάποιους από τους μεγαλύτερους έχουμε ξαναβρεθεί σε συλλόγους, ενώ και παίκτες όπως ο Ζήσης, ο Μπουρούσης, ή ο Πρίντεζης με τους οποίους δεν έχω συνυπάρξει, έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι είναι εκεί, δίπλα μας για οτιδήποτε χρειαστούμε.

Το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από καλό από την πρώτη μέρα. Υπάρχει το γέλιο και η πλάκα, έξω από την προπόνηση που είναι απαραίτητα, αλλά όταν γίνεται προπόνηση, όλοι είναι συγκεντρωμένοι μόνο εκεί…”.

– Ποιος είναι ο δικός σου στόχος;

“Ο πρωταρχικός μου στόχος είναι να προσπαθήσω να δουλέψω όσο καλύτερα μπορώ στην προετοιμασία για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Νομίζω ότι όλοι μας με αυτό το σκεπτικό βρισκόμαστε εδώ. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως όλοι οι παίκτες έχουν σαν επιθυμία την παρουσία σε μια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ανδρών. Δεν νομίζω ότι έχω την… αποκλειστικότητα στο όνειρο αυτό (γελάει)…”.

-Πιστεύεις ότι η Εθνική Ομάδα μπορεί να φτάσει φέτος σε μία διάκριση;

Πιστεύω στην Εθνική Ομάδα κάθε χρόνο. Και πέρυσι ακόμη θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Ο τραυματισμός του Σπανούλη για παράδειγμα, άλλαξε πολύ τις ισορροπίες και τα δεδομένα. Όπως όμως γίνεται και σε συλλογικό επίπεδο, ισχύει και στην Εθνική Ομάδα αυτό το κλασικό, χιλιοειπωμένο, αλλά πάντα εύστοχο αγώνα με τον αγώνα. Πρέπει να κοιτάς μέχρι την επόμενη προπόνηση, μέχρι τον επόμενο αγώνα, για να φτάσεις εκεί που θες… Αλλιώς μπορεί να μπερδευτείς στη διαδρομή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Live στο κανάλι της FIBA: Ελλάδα – ΗΠΑ (vid)

Η FIBA λόγω της διακοπής όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και της καραντίνα φροντίζει να …