Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Τεράστια βάση στις υποδομές

Τεράστια βάση στις υποδομές

basketa9

Μετά από ένα διάλειμμα τριών χρόνων, η Aσπίδα Ξάνθης κατάφερε να επιστρέψει ξανά στις μεγάλες κατηγορίες. Η ακριτική ομάδα κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα της ανόδου μέσω του ειδικού πρωταθλήματος στον Βορρά και έτσι την νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών.

Ο επί 13 χρόνια προπονητής του συλλόγου της Θράκης, Νεδίμ Καρά Αχμέτ μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Sepk.gr) εξηγεί τους λόγους και τα μυστικά της επιτυχημένης χρόνιας που πέρασε, καθώς επίσης κάνει λόγο και για την τεράστια βάση που δίνει ο σύλλογος στις υποδομές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο της Ασπίδας στην Α2 γυναικών: “Η Ασπίδα ως σύλλογος δίνει μεγάλη βάση στο γυναικείο τμήμα και ειδικά στα τμήματα των υποδομών. Στα 13 χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα έχουμε κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα νεανίδων, κορασίδων και 6 πρωταθλήματα γυναικών στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Αυτά τα κορίτσια από τις ακαδημίες στελέχωσαν την ομάδα, μαζί με δύο κοπέλες που ήρθαν ως φοιτήτριες αλλά πλέον είναι ξανθιώτισσες, καθώς ζουν κι εργάζονται εδώ και μία έμπειρη, την Λενα Αντώνογλου που επέστρεψε στην ενεργό δράση. Ουσιαστικά τα δικά μας παιδιά μας ανέβασαν στην Α2 γυναικών κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί είμαστε ένας σύλλογος που δίνει τεράστια βάση στις υποδομές. Γενικότερα τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα γιατί εκτός από το αποτέλεσμα καταφέραμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και το χαρήκαμε. Σκοπός μας και στόχος μας ήταν το καλό μπάσκετ”

Για το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου και την πορεία της ομάδας του: “Δεν ήμασταν φαβορί, όμως πήγαμε για να χαρούμε το τουρνουά και την εκδήλωση. Τα Τρίκαλα και η Κοζάνη είχαν τον τίτλο του φαβορί και οι υπόλοιπες ομάδες ήμασταν στο ίδιο επίπεδο. Πιστεύω ότι το εξαιρετικό και οικογενειακό κλίμα που έχουμε μέσα στην ομάδα μας βοήθησε να τα καταφέρουμε. Με την περσινή εμπειρία που είχαμε από το ίδιο τουρνουά συν 2-3 παίκτριες από τις ακαδημίες που αναβαθμίσαμε στελεχώσαμε το ρόστερ και καταφέραμε να πάρουμε την άνοδο”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον κι αν θα παραμείνει για 14η σεζόν: “Η διοίκηση με έχει εμπιστευτεί και με το παραπάνω δείχνοντας να πιστεύει στο πλάνο και στη δουλειά που γίνεται. Ως σύλλογος δίνουμε βάση στα τμήματα υποδομής γι αυτό κι η συμμετοχή μας στην Α2 είναι για να βοηθήσουμε τα παιδιά των υποδομών να αποκτήσουν παραστάσεις κι αγώνες από παιχνίδια μεγαλύτερων κατηγοριών. Στόχος εξαρχής είναι αν μπορεί το ρόστερ να παραμείνει το ίδιο γιατί 4 κορίτσια που είναι βασικά στελέχη της ομάδας θα πάνε φέτος στην 3η λυκείου και φυσικά να αντέξουμε οικονομικά τις μετακινήσεις. Ο σύλλογος φέτος έζησε δύο ανόδους, καθώς εκτός από εμάς και το αντρικό ανέβηκε στη Β’ εθνική. Όπως καταλαβαίνετε μέσα σε αυτή την οικονομική συγκυρία θα δώσουμε μάχη για να κρατηθούν κι οι δύο ομάδες και να αντέξουμε οικονομικά τα πολλά ταξίδια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Ο Γιώργος Βόβορας στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του ΣΕΠΚ

Τα διαδικτυακά σεμινάρια του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης συνεχίζονται με …