Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Η ευθύνη και η ανατροπή

Η ευθύνη και η ανατροπή

kamperidis-christodoulou-apogoitefsi-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Μπορεί να γίνεται κουραστικό και να ακούγεται τετριμμένο, αλλά δεν θα πάψουμε να το λέμε και να το επισημαίνουμε σε κάθε συζήτηση για την Εθνική ομάδα των Νέων Ανδρών: αυτή η ομάδα (που βρίσκεται στο Ηράκλειο) είναι υποχρεωμένη να κάνει… προετοιμασία εν μέσω του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δεν είναι δική της ευθύνη (ούτε του Κώστα Μίσσα), αλλά πρέπει να ζήσει με αυτό. Ή ενδεχομένως και να πεθάνει.

Η συγκομιδή των δύο νικών και των δύο ηττών είναι απογοητευτική για τα γαλανόλευκα χρώματα. Πόσω μάλλον όταν οι δύο νίκες ήρθαν στο τέλος των αγώνων με Λετονία και Ουγγαρία, την ίδια ώρα που η δεύτερη ήττα προήλθε από την -όχι και τόσο… υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ- Μεγάλη Βρετανία.

Η ουσία είναι η εξής: Το έργο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για πρόκριση στα προημιτελικά έχει γίνει πολύ δύσκολο. Για την ακρίβεια, όπως έστρωσε θα κοιμηθεί, αλλά ακόμα κι αυτό είναι θέμα ανάγνωσης των δεδομένων. Εξαρτάται πως βλέπει κανείς το ποτήρι. Μισογεμάτο ή μισοάδειο;

Οι αισιόδοξοι μπορούν να πουν πως μία ήττα πό ένα τρίποντο και εν μέσω της απουσίας του Ιωάννη Παπαπέτρου δεν μπορούν να καταδικάσουν την Ελλάδα. Οι απαισιόδοξοι μπορούν να αντιτάξουν πως δεν χρειάζεται ένας… Ιωάννης για να έρθει η νίκη επί των Βρετανών.

Εν προκειμένω, τα εμπόδια που ακολουθούν και πρέπει να ξεπεραστούν είναι πολύ πιο… ψηλά απ όσα βρήκε στο διάβα της η “γαλανόλευκη” μέχρις στιγμής. Αυτό όμως δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα. Γι αυτό όσοι έχουν προτρέξει να την καταδικάσουν σε αποτυχία, καλό θα ήταν να περιμένουν.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα έχει την ευκαιρία στα επόμενα τρία παιχνίδια να αλλάξει τη μοίρα της. Αν τα καταφέρει έχει καλώς, αν όχι ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο τελευταίος που ευθύνεται. Το τι και πως θα αναλυθεί άμα τη ολοκλήρωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης. Μέχρι τότε υπάρχει η πίστη πως μπορεί να γίνει η ανατροπή.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
 • Η ολοκλήρωση

  “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
 • Η σωστή επικοινωνία

  “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
 • Το δέσιμο

  “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
 • “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

  Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
 • Πεντάδα από χρυσάφι

  Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
 • Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

  Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …