Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Η απόφαση για Καλάθη

Η απόφαση για Καλάθη

kalathis-ethniki

Η FIBA έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα (23/07), αναλυτικά,  την απόφαση αναφορικά με τον Νικ Καλάθη και την τιμωρία του για τις απαγορευμένες ουσίες.

Ο ομογενής γκαρντ, όπως έχει γίνει γνωστό, τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και συγκεκριμένα από τις 18 Απριλίου (όταν τον “έπιασε” το αντι-ντόπινγκ του ΝΒΑ) μέχρι και τις 18 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να πατήσει παρκέ σε κανένα αγώνα μέχρι τότε επίσημο ή φιλικό.

Το θετικό είναι πως προλάβει τις δύο τελευταίες φιλικές αναμετρήσεις με την Τουρκία και θα προσφέρει, κανονικά, τις υπηρεσίες του στον Φώτη Κατσικάρη για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά η απόφαση:

“Στις 18 Απριλίου 2014, το ΝΒΑ ανακοίνωσε την τιμωρία του κ. Καλάθη για 20 αγώνες για παράβαση του κώδικα αντι-ντόπινγκ του ΝΒΑ. Μετά την ανακοίνωση αυτή και την κλήση του παίκτη από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, η FIBA έθεσε την υπόθεση-σύμφωνα με τον κώδικα της WADA και τον εσωτερικό κανονισμό της FIBA για το ντόπινγκ-υπόψη της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA, προκειμένου να αποφασιστεί αν και σε ποιο βαθμό θα πρέπει να τιμωρηθεί ο κ. Καλάθης για τις διοργανώσεις της FIBA.

Μετά από αίτημα του παίκτη, η πειθαρχική επιτροπή της FIBA έκανε ακρόαση μέσω τηλεδιάσκεψης στις 16 Ιουλίου 2014. Η επιτροπή εξέδωσε την απόφασή της στις 21 Ιουλίου κι έκρινε πως ο κ. Καλάθης παραβίασε τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ και κατά συνέπεια δεν είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί σε διοργανώσεις της FIBA για μια περίοδο τεσσάρων μηνών, που αρχίζει από τις 19 Απριλίου του 2014 και ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου του 2014. Κατά την περίοδο αυτή, ο παίκτης δεν μπορεί να αγωνίζεται σε κανέναν αγώνα, ανάμεσα σε αυτούς και σε φιλικά.

Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της FIBA αφορά τη FIBA και τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της και δεν αφορά την υπάρχουσα απόφαση του ΝΒΑ. Δικαίωμα έφεσης υπάρχει στην αρμόδια επιτροπή της FIBA εντός 14 ημερών”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Live στο κανάλι της FIBA: Ελλάδα – ΗΠΑ (vid)

Η FIBA λόγω της διακοπής όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και της καραντίνα φροντίζει να …