Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Αυτό είναι το όνειρο μας

Αυτό είναι το όνειρο μας

basketa1

Ο Κώστας Πλευράκης όντας 17 χρόνια ως προπονητής και 20 συνολικά στην γυναικεία ομάδα του Αρκαδίου, κατάφερε, την περασμένη σεζόν να ανεβάσει τον Ρεθυμνιώτικο σύλλογο μέσω του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου, στην Α2 Γυναικών έπειτα από ένα διάλειμμα τριών ετών. Ο έμπειρος κόουτς μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Sepk.gr) εξηγεί πως κατάφερε να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή του Αρκαδίου στην Α2 γυναικών: “Όταν ανεβαίνεις μία κατηγορία παραπάνω είναι κάτι ευχάριστο. Αυτή η επιτυχία έρχεται να ενισχύσει την φιλοσοφία του συλλόγου που είναι να δίνει αγώνες και παραστάσεις σε νέα παιδιά που προέρχονται μέσα από τις ακαδημίες του συλλόγου. Δυστυχώς το πρωτάθλημα εδώ στη Κρήτη είναι μικρό και με λίγες ομάδες οπότε η συμμετοχή μας τη νέα σεζόν στην Α2 γυναικών κυρίως με νεαρά παιδιά θα δώσει στα παιδιά τις εμπειρίες που χρειάζονται για την μετέπειτα πορεία τους ως αθλήτριες. Ειδικά κάποιες που είναι και στην Εθνική ομάδα θα βοηθηθούν να αγωνιστούν σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

Για το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου και την πορεία της ομάδας του: “Για να είμαι ειλικρινείς το περίμενα λίγο πιο δύσκολο και θα εξηγήσω γιατί. Οι αντίπαλες ομάδες είχαν έμπειρες αθλήτριες, ενώ οι δικές μου ήταν νεάνιδες που προέρχονταν από Πανελλήνιες και δεν γνώριζα πως θα αντιδράσουν και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται. Τελικά όλα πήγαν καλά και πιστεύω ανταποκριθήκαμε πλήρως.

Γενικότερα φοβόμασταν το πρώτο παιχνίδι με τη Χίο γιατί δεν την είχαμε δει και γνωρίζαμε ότι έχει αθλήτριες με αρκετές εμπειρίες. Ατομικά ξέραμε τις αντίπαλες παίκτριες όμως δεν είχαμε εικόνα της ομάδας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά από τη αρχή και τελικά η νίκη φάνηκε να έρχεται εύκολα αν και δεν ήταν τόσο όσο φάνηκε. Από εκεί και πέρα στο παιχνίδι με την Πάτρα το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό και δυνατό παιχνίδι, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο καταφέραμε να ξεφύγουμε χτίζοντας διαφορά ασφαλείας”

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον: “Το όνειρο μας είναι να έχουμε ένα νεανικό σύνολο να μπορέσει κρατηθεί ομάδα Α2 και να αποκτήσουν εμπειρίες τα παιδιά μας. Δεν θέλουμε να χαλάσουμε αυτό το πλάνο που έχουμε και πάνω στο οποίο δουλεύουμε. Με λίγους αγώνες είναι επίτευγμα να είναι συντηρούμε τόσο ψηλά το επίπεδο”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Ο Γιώργος Βόβορας στο επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του ΣΕΠΚ

Τα διαδικτυακά σεμινάρια του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης συνεχίζονται με …