Το μήνυμα

vasilakopoulos george2

vasilakopoulos-george2

kogasΗ εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε. Ήταν σύντομη, αλλά σημαντική. Τα σωματεία γύρισαν την πλάτη στις επιλογές – προσταγές του ανθρώπου, που θεωρεί φέουδό του το μπάσκετ. Τα σωματεία ενέκριναν το έργο του Γιώργου Χαλβατζάκη κι έστειλαν μήνυμα στους επίδοξους διεκδικητές της προεδρίας ότι δεν αρκεί μόνο το χειροφίλημα στον “πατερούλη“, χρειάζεται και κάτι παραπάνω.

Ποιο είναι το μήνυμα των εκλογών; Ότι δεν υπάρχει κανείς “Καίσαρας“, που με μια κίνηση του χεριού του θα ανεβάζει και θα κατεβάζει “κυβερνήσεις“. Ο λυσσαλέος αγώνας των ανθρώπων της ομοσπονδίας έπεσε στο κενό, γιατί απλά ήταν “κενός“. Δεν υπήρχε κάτι πάνω στο οποίο να πατήσουν, πέραν του ότι “αυτό θέλει ο… μεγάλος“.

Δεν θέλω να στερήσω ούτε ένα κομματάκι από την πίτα της επιτυχίας, που ανήκει ολοκληρωτικά στον Γιώργο Χαλβατζάκη, τον πρώτο που αποφάσισε να κινηθεί αντίθετα (θέλοντας και μη) στις βουλές του “μεγάλου“. Απέδειξε, στην πράξη, ότι δεν υπάρχουν θεριά, ούτε… ογκόλιθοι, αλλά πως το έργο είναι ο καθρέπτης καθενός μας.

Θα γράψω, όμως, ότι η νίκη δευτερευόντως είναι του Χαλβατζάκη. Πρώτα απ’ όλα ανήκει στα σωματεία, στους προέδρους, που δεν μάσησαν, που έστειλαν το μήνυμα ότι “αυτό είναι το δικό μας σπίτι“. Κι αυτό το μήνυμα εμπεριέχει πολλά “κρυφάμηνύματα, εξίσου σοβαρά, αλλά κι αύριο μέρα είναι.

Ο ΕΣΑΚΕ έχει σταθερή διοίκηση. Έχει συνέχεια και θαρρώ ότι από σήμερα ο Γιώργος Χαλβατζάκης θα είναι πιο απελευθερωμένος να φτάσει τη μεταρρύθμιση ως το τέλος. Ο Γιώργος Μαμαλάκης έκαψε –δίχως προφανή λόγο- το χαρτί του, καθώς ακολούθησε τη μοίρα όλων όσων κατέβηκαν την τελευταία στιγμή, κουνώντας σημαία διπλής όψης, απ’ έξω του ΕΣΑΚΕ κι από μέσα της ΕΟΚ. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού δεν είχε ούτε πρόγραμμα, ούτε πλάνο. Μόνο ένα εξαιρετικό τηλεφωνικό κέντρο

Ο Τάκης Τσαγκρώνης πρέπει να επιστρέψει στα του οίκου του, εκεί που ανήκει. Όπως και οι υπόλοιποι που έσπευσαν να δημιουργήσουν την εκλογική ομάδα του Γιώργου Μαμαλάκη. Κι αλήθεια, γιατί έπρεπε αυτό να επιβραβευτεί; Φυσικά και δεν έπρεπε. Λογικό ήταν να μην επιβραβευτεί, να αποδοκιμαστεί.

Ο Γιώργος Χαλβατζάκης δεν πέτυχε τίποτα και πέτυχε πάρα πολλά. Έδειξε τον δρόμο σε όσους ακόμα φοβούνται μια… φωτογραφία, ένα “φάντασμα“. Για να κάνει τον ΕΣΑΚΕ, όμως, όπως τον ονειρεύεται και τον ονειρεύονται αυτοί που τον στήριξαν, θέλει πολύ δρόμο. Κι έχει πολλή δουλειά. Χρειάζονται καινοτόμες αποφάσεις

Αντί επιλόγου, μια φράση που πρόσφατα έγραψε η κορυφαία αθλητικογράφος όλων των εποχών, Βάσω Μώραλη, στον… τοίχο της: “Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν“! Ταιριάζει γάντι για την προσπάθεια των ομοσπονδιακών να μετατρέψουν τη λίγκα σε Ένωση

Υ.Γ.: Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πρέπει να αρχίσει να εξοικειώνεται με την ιδέα της ήττας. Αυτή ήταν η… πρώτη. Ακολουθούν πολύ χειρότερες.

kogas@ebasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…