Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Σαν μία οικογένεια”

“Σαν μία οικογένεια”

manolopoulos euroleague

manolopoulos-euroleague

Στην απίστευτη στήριξη που έδειξε ο κόσμος στην ομάδα του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Ο βοηθός του Φραγκίσκου Αλβέρτη, γράφοντας στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τόνισε πως το “τριφύλλι” λειτούργησε σαν οικογένεια.

Αναλυτικά όσα έγραψε:
“Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να ξεκινήσω λίγο ανάποδα τη σκέψη και να σταθώ στην προετοιμασία του τέταρτου τελικού όπου εμείς βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση και ο αντίπαλος απείχε μία νίκη από το να κατακτήσει το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του. Οι παίκτες μας, όμως, δεν απογοητεύτηκαν αλλά, μπορούμε να πούμε, πως “σκύλιασαν” γι’ αυτό το παιχνίδι.

Ένας βασικός λόγος, ίσως και ο βασικότερος, ήταν η παρουσία του κόσμου στην τελευταία προπόνηση στο ΟΑΚΑ. Αυτό μπορώ να το εξηγήσω και πρακτικά, γιατί εν συνεχεία κάναμε την καλύτερη προπόνηση ως ομάδα από την έναρξη των playoffs.

Είχαμε ενέργεια, συγκέντρωση, δίψα, πίστη και το κυριότερο είναι πως το πιστέψαμε και το πιστέψαμε πολύ, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που είχαμε. Πέραν των αγωνιστικών προβλημάτων με τους τραυματισμούς προερχόμασταν από δύο ήττες, μία με μεγάλη διαφορά στο ΣΕΦ και μία στην έδρα μας.

Εκεί, λοιπόν, αντί να μας “κολλήσουν” όλοι στον τοίχο ήρθαν και μας στήριξαν, όλοι λειτουργήσαμε σαν μια οικογένεια. Το έκαναν και πριν φύγουμε για το ΣΕΦ στο ξενοδοχείο και εκεί όλοι γεμίσαμε ξανά με πίστη για αυτό το παιχνίδι. Κάποιες φορές κάποια πράγματα είναι πάρα πολύ σημαντικά σε αυτό που κάνουμε.

Ξεκινώντας το παιχνίδι μπορώ να πω ότι τα παιδιά έκαναν σε μεγάλο βαθμό αυτά που είχαμε σχεδιάσει σε άμυνα και επίθεση ενώ έμειναν συγκεντρωμένοι όλοι στο κομμάτι της τακτικής. Κοιτάζοντας το πέμπτο και τελευταίο ματς αυτής της σειράς θα ήθελα να τονίσω πως πρόκειται για έναν μεγάλο τελικό.

Πλέον, δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες για κανέναν. Πιστεύουμε πως θα έχουμε πάλι μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο μας καθώς αυτό είναι και το δυσκολότερο παιχνίδι. Εμείς δεν κατακτήσαμε κάτι στο ΣΕΦ απλά καταφέραμε να κάνουμε το 2-2 και να ανακτήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας μας. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι και να μην βγούμε από το πλάνο μας ούτε για μια φάση.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Σωτήρης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…