Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;

Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει;

ΕΣΚΑ

basketa6

Δεν χρειάζεται να έχεις βγάλει πανεπιστήμιο για να αντιληφθείς πως στη… λαϊκή πηγαίνει νωρίς όποιος έχει χρήματα να ξοδέψει και ότι αυτοί που θέλουν να κάνουν πιο οικονομικές αγορές, επιλέγουν να πάνε το μεσημεράκι. Κι αφού αυτός είναι ο νόμος της αγοράς, δεν ισχύει μόνο για τα… αγγούρια, αλλά και για τους παίκτες (ενίοτε δεν απέχουν πολύ από τα… αγγούρια).

Αφού, λοιπόν, αυτό είναι το δεδομένο της αγοράς, αναρωτιέμαι γιατί στην ΕΟΚ έχουν επιλέξει να τελειώνουν τις μεταγραφές στη Β’ εθνική (και κάτω), πριν φτάσουμε στα μισά του Ιουλίου;

Κανείς παίκτης δεν “καίγεται” να κλείσει σε ομάδα της Β’ εθνικής (και κάτω), όταν υπάρχει πάντα η προοπτική της Α2. Και στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία, “ξεπέφτουν” αρκετοί παίκτες που δεν βρίσκουν δουλειά σε ομάδα της Α1, λίγο πριν εκπνεύσει η διορία, λίγο πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Μόνο που η Α2 ολοκληρώνει τη μεταγραφική της δραστηριότητα λίγο πριν το… τζάμπολ.

Ενώ, λοιπόν, η Α2 λειτουργεί ορθολογιστικά, οι μικρότερες κατηγορίες πρέπει να έχουν πακετάρει πριν φύγουν για διακοπές. Αυτό πρακτικά σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους μάνατζερ (αυτούς που λεκτικά αντιπαλεύει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος), μεγαλύτερη πίεση –σε βαθμό ασφυξίας– για τα σωματεία και τους παράγοντες, ισχυρό διαπραγματευτικό ατού για τους αθλητές.

Βεβαίως, από τη στιγμή που ο ΠΣΑΚ λειτουργεί σταθερά -επί ημερών Μανώλη Παπαμακάριου– υπέρ της ΕΟΚ, γιατί κι η ΕΟΚ (που έχει μέλη τα σωματεία) να μην λειτουργήσει υπέρ των παικτών και σε βάρος των παραγόντων. Όχι πως προσωπικά είμαι με τους παράγοντες, αλλά από το σημείο του να υποχρεωθούν να πληρώνουν, μέχρι να εκβιάζονται από τον κάθε μάνατζερ, με την… άμμο στην κλεψύδρα να μειώνεται, έχει απόσταση.

Δεν σας φαίνεται πιο λογικό να εξισωθεί η μεταγραφική περίοδος για όλες τις κατηγορίες, αφού είναι συγκοινωνούντα δοχεία; Αλλά είπαμε: Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει (όχι ο στρατός) η ΕΟΚ

Υ.Γ.: Όλο αυτό γίνεται, μάλλον, για να μην πληρώσει έναν – δύο υπαλλήλους η ΕΟΚ, να μπορούν στο… παρά πέντε να εκδώσουν τα δελτία, σε περισσότερες της μίας κατηγορίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΟΠΑΠ Final 4 U21: Μίλων/Ίκαρος Καλλιθέας – Ιόνιος 59-46

Κατέκτησε το OΠΑΠ Final 4 U21 ο Μίλωνα/ Ίκαρος Καλλιθέας. Ο Μίλων/Ίκαρος Καλλιθέας κατέκτη…