Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παπαγιάννης, ο δεύτερος

Παπαγιάννης, ο δεύτερος

papagiannis westtown

papagiannis-westtown

Το γράψαμε; Ισχύει!
Ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΚΑΕ κάτι που είχαμε αναφέρει στο χθεσινό άρθρο με τίτλο “Πρασινίζει” ο Παπαγιάννης

Ο 17χρονος “γίγαντας” ύψους 2μ17 είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού για τους “πράσινους“, μετά τον Μιχάλη Λούντζη, και αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς την ελληνοποίηση του ρόστερ που είχε εξαγγείλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Παπαγιάννης, από το καλοκαίρι του 2013 ήταν κάτοικος ΗΠΑ καθώς φοίτησε στο Λύκειο Westtown School της Πενσυλβάνια ενώ αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Εφήβων που θα πάρει μέρος στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας και το Παγκόσμιο U-17.

Το “τριφύλλι” απέκτησε τον αθλητή από φέτος αλλά του χρόνου του δίνει την επιλογή να επιλέγει αν θα πάει στο κολέγιο, διαφορετικά το συμβόλαιο θα ισχύει κανονικά.

O Έλληνας σέντερ, προέβη και τις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του Παναθηναϊκού ευχαριστώντας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την πίστη που έδειξε στο πρόσωπο του αλλά και τον Αργύρη Πεδουλάκη ενώ υπογράμμισε πως επιθυμία του ήταν να φορέσει τα πράσινα:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο, γιατί με πίστεψε και θέλησε να με φέρει στην ομάδα. Τον ευχαριστώ γιατί ήθελα κι εγώ να γίνω μέλος του Παναθηναϊκού.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αργύρη Πεδουλάκη που με πίστεψε από τότε που ήμουν 14 ετών και μου είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσω ήταν να υπογράψω στον Παναθηναϊκό. Με βοήθησε πολύ στο να πάρω την απόφασή μου.

Βεβαίως ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους γονείς μου, Κανέλλο και Μαρία και τον αδερφό μου, Μηνά, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και είναι πολύτιμοι για μένα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“H KAE Παναθηναϊκός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον αθλητή Γιώργο Παπαγιάννη.

Η συμφωνία με τον Παπαγιάννη, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως είναι πολυετής.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σεβόμενος την προοπτική του παίκτη να συνδυάσει σπουδές υψηλού επιπέδου και αθλητισμό στις ΗΠΑ, του δίνει το δικαίωμα επιλογής για το καλοκαίρι του 2015.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης γεννήθηκε στις 3/7/1997 και έχει ύψος 2,17μ. Έχει αγωνιστεί στην Εθνική Παίδων ενώ είναι στέλεχος της Εθνικής Εφήβων και θα λάβει μέρος στο Ευρωμπάσκετ της Τουρκίας και στο Παγκόσμιο U-17. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα Μέγαρα, εν συνεχεία βρέθηκε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού κι ακολούθως στο Περιστέρι.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2012 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α1 όντας μόλις 14ων ετών και 6 μηνών και έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Το καλοκαίρι του 2013 “μετακόμισε” στις ΗΠΑ για λογαριασμό του Λυκείου Westtown School της Πενσυλβάνια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…