Κεντρική Basket League Αγώνες ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 65-67

ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 65-67

diamantidis perperoglou

diamantidis-perperoglou

Μπρέικ στο μπρέικ!…
Ο Παναθηναϊκός απάντησε με το ίδιο νόμισμα στον Ολυμπιακό. Τον κέρδισε μέσα στο “σπίτι” του (67-65)! Οι “πράσινοι” ήταν καλύτεροι καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αν και στο τέλος λίγο έλειψε να χάσουν το παιχνίδι εξαιτίας της αστοχίας τους στις βολές (1/4 στα τελευταία 23”) και της νευρικότητας που επέδειξαν.

Ακόμα κι έτσι όμως πήραν το “διπλό” και έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το δεύτερο σερί νταμπλ μπροστά στον κόσμο τους την προσεχή Τετάρτη. Στο ΟΑΚΑ θα κριθεί ο φετινός πρωταθλητής Ελλάδος!

Όσο εύκολα κι αν περίμενε κανείς να κυλήσει το αποψινό παιχνίδι (βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στα προηγούμενα παιχνίδια) αυτό δεν ήταν εφικτό να γίνει. Ειδικά όταν μιλάμε για παιχνίδι με χαρακτήρα “do or die” για τον Παναθηναϊκό. Ο οποίος παρεμπιπτόντως ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό.

Σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως η κοινή παρουσία των ΜατσιούλιςΓκιστ στο παρκέ επέτρεψε μία διαφοροποίηση στην τακτική σε σχέση με τους προηγούμενους τρεις τελικούς. Ο Αμερικανός φόργουορντ “έπεσε” πάνω στον Σπανούλη και ο Λιθουανός φόργουορντ μάρκαρε τον Πρίντεζη.

Κάτι για το οποίο δεν έμοιαζε προετοιμασμένος ο Ολυμπιακός, ο οποίος ψαχνόταν στα πρώτα λεπτά. Γι αυτό το λόγο δεν μπόρεσε να επιβάλλει τη δική του αγωνιστική ταυτότητα στο παρκέ.

Έτσι, το παιχνίδι κύλησε με τους “πράσινους” να έχουν το πάνω χέρι στο σκορ (9-11 στο 5′ και 14-17 στο 8′). Το προβάδισμα του “τριφυλλιού” παρέμεινε μέχρι το τέλος του α’ δεκαλέπτου (16-19), την ίδια ώρα που εκνευρισμός στον πάγκο των Πειραιωτών ήταν έκδηλος, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χρεώνεται με τεχνική ποινή μισό λεπτό πριν το τέλος.

Η υπεροχή της ομάδας του Φραγκίσκου Αλβέρτη επιβεβαιωνόταν λεπτό με το λεπτό στη β’ περίοδο. Ειδικά από τη στιγμή που ο Γιάνκοβιτς αποτέλεσε τον “άσο στο μανίκι” του Έλληνα τεχνικού.

Ο νεαρός φόργουορντ πέρασε στο παρκέ εξαιτίας του γεγονότος πως οι ΜπράμοςΜατσιούλις είχαν φορτωθεί με δύο φάουλ έκαστος, αλλά έδωσε πολύτιμες λύσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως στο διάστημα που βρέθηκε στο παρκέ σημείωσε οκτώ πόντους βοηθώντας την ομάδα του να ξεφύγει γρήγορα στο σκορ με διψήφιες διαφορές (17-30 στο 13ο λεπτό).

Ο Ολυμπιακός έψαχνε απεγνωσμένα τρόπους να βάλει καλάθι, αλλά δεν έβρισκε. Κι αυτό γιατί ο Ντάνστον ήταν η μοναδική επιθετική απειλή των “ερυθρολεύκων”. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν ευστόχησαν πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων στο πρώτο μέρος (0/8), με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας ένα σημαντικό +13 (30-43) εν όψει της επανάληψης.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να προστατεύσει εξίσου καλά το καλάθι του και να “κρύψει” τα προβλήματα που υπήρχαν με τα φάουλ (3) του Λάσμε.

Κάτι που έγινε στο γ’ δεκάλεπτο αφού ο Μαυροκεφαλίδης ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Έλληνας σέντερ ήταν αυτός που κράτησε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές στα πρώτα πέντε λεπτά της επανάληψης αφού είτε σκόραρε μετά από επιθετικά ριμπάουντ (δις) είτε μοίραζε τάπες (δύο).

Κάπως έτσι, οι “πράσινοι” διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ (37-49 στο 27ο λεπτό), πριν ο Λοτζέσκι “βάλει φωτιά” στο ΣΕΦ με δύο συνεχόμενα τρίποντα (43-49 στο 28ο λεπτό), τα οποία όμως δεν αποσυντόνισαν το “τριφύλλι” το οποίο απάντησε με τον ίδιο τρόπο αφού οι Φώτσης και Διαμαντίδης… επανέφεραν την τάξη (43-55 στο 29′).

Η φθορά των φάουλ από πλευράς Παναθηναϊκού έγινε ακόμα πιιο έντονη μέχρι το 34ο λεπτό (ΜατσιούλιςΛάσμε χρεώθηκαν με το τέταρτο φάουλ τους), αλλά όσο ο Γκαμπονέζος σέντερ ήταν συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι (σκόραρε οκτώ πόντους μέχρι το 35′), οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους (51-63).

Κι ενώ το ΣΕΦ είχε σιγήσει ως απόρροια του +13 (53-66) με το οποίο προηγήθηκαν οι “πράσινοι” στο 37ο λεπτό, οι “ερυθρόλευκοι” έριξαν σημαντικά τη διαφορά (61-66) στα 55” δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι που έμοιαζε να… επιστρέφει στα χέρια τους. Ειδικά όταν ο Ντάνστον μείωσε στους τρεις (63-66) στα 24” (σ.σ.: ο Διαμαντίδης έκανε λάθος στην προηγούμενη φάση στα 37”).

Ο Γκιστ έχασε δύο βολές στα 23” για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αλλά ο Σλούκας δεν κατάφερε να πάει το παιχνίδι στην παράταση καθώς αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο στα 15”, με τον Αμερικανό φόργουορντ να τον φιλοδορεί με μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα αμέσως μετά.

Ο Ολυμπιακός είχε την επαναφορά (κάτω από το καλάθι) στα 10” και μαζί την τελευταία του ευκαιρία να “σώσει την παρτίδα”. Ο Σλούκας μείωσε στον πόντο στα 8.8” (65-66) και στην επόμενη φάση ο Λάσμε κέρδισε βολές με 2.5” να απομένουν για τη λήξη.

Ο Γκαπονέζος ευστόχησε σε μία ελεύθερη βολή (τη δεύτερη), οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν γρήγορα επαναφορά, αλλά ο Σπανούλης δεν ευστόχησε στο σουτ της… παράτασης με την εκπνοή.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός άλωσε το ΣΕΦ (65-67) και έχει την ευκαιρία να πάρει την κούπα στο ΟΑΚΑ την προσεχή Τετάρτη.

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Καρακατσούνης – Παναγιώτου.
Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 15 (7 ριμπ.), Σπανούλης 1 (0/6 δίπ., 0/4 τρίπ., 7 ασ.), Περπέρογλου 4, Σλούκας 11 (1), Κόλινς 5 (1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14 (2 τρίπ., 8 ριμπ.), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς, Λάσμε 17 (9 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 10 (4 ριμπ., 3 κοψ.), Διαμαντίδης 13 (2), Γκιστ 5 (1), Γιάνκοβιτς 8 (1), Ματσιούλις 9 (6 ριμπ.), Ράιτ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …