Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η μεγάλη μπίζνα!

Η μεγάλη μπίζνα!

vasilakopoulos1

vasilakopoulos1

Έχουμε ασχοληθεί με το ζήτημα της υποχρεωτικής καταβολής των 10 ευρώ για κάθε δελτίο (όχι για τα νέα, τα οποία κοστίζουν περισσότερο) σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες των σωματείων. Και το είδαμε από την πλευρά των γονιών, των αθλητών, των ομάδων. Εσκεμμένα. Όχι γιατί δεν γνωρίζαμε την… άλλη πλευρά του φεγγαριού, αλλά επειδή περιμέναμε ανάλογη ευαισθησία από άλλα μπασκετικά μέσα.

Αφού κανείς δεν τολμά, θα συνεχίσουμε εμείς: Η ΕΟΚ στο επίσημο site της αναφέρει: “Σήμερα στη δύναμη της Ομοσπονδίας ανήκουν 1198 Σύλλογοι και στα μητρώα της είναι εγγεγραμμένοι 423.183 Αθλητές“. Αν αυτό είναι αληθές, πολλαπλασιάστε το 423.183 με το 10, που είναι ο “κεφαλικός φόρος” κι έχετε το έσοδο της ομοσπονδίας κάθε χρόνο, προσαυξημένο (κατά 50%) με τις όποιες μεταγραφές. Μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπίζνα.

Μπορεί πάλι το site να μην έχει ανανεωθεί (με τόσους δημοσιογράφους στο Γραφείο Τύπου δεν δικαιολογείται, αλλά δεν είμαστε εμείς που θα το κρίνουμε), οπότε το στοιχείο μπορεί να μην είναι ακριβές. Πρόδηλο είναι πως δίνει μια… τάξη μεγέθους, αλλά πάμε παρακάτω.

Μόνο για τα τμήματα των υποδομών υπάρχουν στην ΕΣΚΑ 166 σύλλογοι, οι οποίοι διαθέτουν 614 ομάδες (μιλάμε για τμήματα υποδομής, άρα αντιλαμβάνεστε γιατί συμβαίνει αυτό) και έχουν 7.368 ενεργούς αθλητές. Παράλληλα υπάρχουν 73 σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο του γυναικείου μπάσκετ, με 164 αθλητικά τμήματα υποδομών και 1.968 κορίτσια (κι αυτά πληρώνουν δεκάρικο)!

Αντίστοιχα, στην ΕΣΚΑΝΑ έχουμε 79 συλλόγους, με 281 ομάδες και 3.372 αγόρια, αλλά και 36 συλλόγους με 69 ομάδες και 828 κορίτσια. Για να μην βασανίζετε το κομπιουτεράκι σας, στο σύνολο έχουμε 13.536 αθλητές και αθλήτριες, που μπορείτε να πολλαπλασιάσετε με το 10, για να έχετε τη μεγάλη μπίζνα μόνο στο λεκανοπέδιο.

Αν αρχίσατε να ιδρώνετε, να σημειώσουμε πως αυτός ο αριθμός αφορά στα τοπικά πρωταθλήματα έως μίνι και παγκορασίδες. Είναι δεδομένο ότι κάθε σύλλογος έχει διάφορες ομάδες που τον αντιπροσωπεύουν από εκεί και πάνω (ηλικιακά).

Σημειώνουμε δε ότι οι αριθμοί είναι μάλλον μικρότεροι των πραγματικών, αφού εμείς απλά υπολογίσαμε μέσο όρο 12 δελτίων για κάθε ομάδα, που όμως ενίοτε είναι περισσότερα, αφού αναφερόμαστε σε μικρές ηλικίες.

Αυτή είναι η μεγάλη μπίζνα της ΕΟΚ, για να γεμίσει τα άδεια ταμεία της, να μπορεί να μεταφέρει με άνεση στα τσάρτερ της χαράς δημοσιογράφους, που για ένα ταξίδι υποστηρίζουν όχι τον Μαμαλάκη, αλλά τον Ίντι Αμίν Νταντά. Κι αναφέρομαι σε αυτούς, γιατί δείχνουν πόσο διαπλεκόμενοι είναι, αφού δεν βρήκαν μία λέξη να γράψουν για το θέμα, το οποίο ταλανίζει εκατοντάδες χιλιάδες γονείς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…