Κεντρική NBA Η απάντηση των Σπερς (vid)
NBA

Η απάντηση των Σπερς (vid)

leonard heat spurs finals

leonard-heat-spurs-finals

Οι Σπερς παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ, έπαιξαν άψογα επιθετικά, ήταν αποτελεσματικοί αμυντικά και απάντησαν στους Χιτ με το ίδιο “νόμισμα” κάνοντας το διπλό στο Μαϊάμι και επανακτώντας το πλεονέκτημα έδρας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξ αρχής φουριόζοι και αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις. Το κατάφεραν με τον πιο εμφατικό τρόπο διαλύοντας τους Χιτ με 111-92. Τα “σπιρούνια” πραγματοποίησαν ένα διαστημικό πρώτο ημίχρονο κάνοντας την καλύτερη επίδοση στην ιστορία των Τελικών καθώς σούταραν με 75.8% (!), άντεξαν στην αντεπίθεση των πρωταθλητών στο δεύτερο μέρος και πήραν πανηγυρικά τη νίκη.

Ο Κοουάι Λέοναρντ ήταν καταπληκτικός σημειώνοντας 29 πόντους (7/7 διπ.-3/6 τρ.-6/7 βολές), αδυνατώντας να… χάσει σουτ, εκ των οποίων τους 14 στο πρώτο δωδεκάλεπτο! Ο Ντάνι Γκριν ακολούθησε σε απόδοση με 15 πόντους και 5 κλεψίματα ενώ οι Τόνι Πάρκερ και Τιμ Ντάνκαν πρόσθεσαν 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Βέβαια δεν μπορούμε να παραλείψουμε την συνεισφορά του Μπόρις Ντιάο ο οποίος μεν δεν είχε εξωπραγματικά νούμερα (9π.-5ρ.-3ασ.), τουναντίον, αλλά η εν γένει παρουσία του ήταν καταλυτική αποτελώντας την πιο αξιόπιστη λύση της ομάδας του στο δημιουργικό τομέα, κάνοντας αθόρυβη δουλειά, ενώ έβαλε και κρίσιμα καλάθια στο τέλος.

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς κατάφερε να επαναφέρει την άριστη κυκλοφορία της μπάλας, την οποία είχαν καταφέρει να περιορίσουν οι Χιτ στο Game 2, έπαιξαν τρομερή άμυνα στον ΛεΜπρόν και είχαν σε μεγάλη βραδιά τους σουτέρ τους.

Όπως καταδεικνύουν και τα νούμερα, σούταραν με 59% εντός παιδιάς, είχαν 21 ασίστ, 12 κλεψίματα και 12 λάθη όταν οι αντίπαλοι τους σημείωσαν στην στατιστική 52%, 17 ασίστ, 8 κλεψίματα και 20 λάθη.

diaw-heat-spurs-finals

Οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε ρόλο θεατή το πρώτο ημίχρονο χάνοντας όλες τις μάχες και έχοντας άσχημα ποσοστά. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (22π.-5ρ.-7ασ.-5κλ.) επιθετικά χώλαινε ενώ υπέπεσε και σε 7 λάθη με τον Ντουέιν Ουέιντ (22π.-4ρ.-2ασ.-2κλ.) να αποτελεί τον μπροστάρη στην αντεπίθεση της τρίτης περιόδου έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον, εξαιρετικό για ακόμα ένα παιχνίδι,Ρασάρντ Λιούις (14π. με 4/5 τρ.).

Το σκορ της πρώτης περιόδου (25-41) τα λέει όλα για την καθολική υπεροχή των Σπερς που δεν άφησαν τους Χιτ να πάρουν ανάσα και συνεχίζοντας αναλόγως έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +21 (50-71).

Στο ίδιο τέμπο συνέχισαν και μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου όταν είχαν φτάσει ακόμα και το εξωπραγματικό 90% εντός παιδιάς (!). Όμως οι γηπεδούχοι, με τον Ουέιντ να ηγείται και τον Λιούις να “πυροβολεί” από το τρίποντο (3/3) κατάφεραν να μειώσουν στους 7 πόντους (74-81), 2’ πριν το τέλος του δωδεκαλέπτου. Παρ’ όλα αυτά τα “σπιρούνια” δεν πτοήθηκαν αλλά αντιθέτως ανασκουμπώθηκαν και κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (75-86).

Και εκεί που οι πρωταθλητές έδειχναν ικανοί να πετύχουν την τεράστια ανατροπή, η ομάδα του Coach Pop πάτησε γκάζι εκ νέου, επέβαλλε στον υπέρτατο βαθμό τα θέλω της και εκτόξευσε τη ψαλίδα στο +20 (91-111) πριν ο Νόρις Κόουλ διαμορφώσει το τελικό σκορ με 1/2 βολές. Σημειωτέον πως οι φίλαθλοι είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν το γήπεδο ενώ απέμεναν 3’ μέχρι την ολοκλήρωση της αναμέτρησης!

Προβάδισμα με “θαυμαστικό” για τους Σπερς και τώρα μένει να δούμε αν οι Χιτ έχουν “πληρωμένη” απάντηση ή θα βρεθούν για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…