Κεντρική NBA Η απάντηση του Κόμπι
NBA

Η απάντηση του Κόμπι

bryant shoot old

bryant-shoot-old

Μια κόντρα έχει ξεσπάσει εδώ και μερικές βδομάδες μεταξύ του τεχνικού της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στο ποδόσφαιρο, Γιούργκεν Κλίνσμαν, και τον Κόμπι Μπράιαντ.

Δεχόμενος εντονότατη κριτική για τη μη επιλογή του, εμβληματικού, Λάντον Ντόνοβαν, στην αποστολή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο Γερμανός προπονητής αντέκρουσε ως παράδειγμα προς αποφυγή και αιτιολόγηση της πράξης του, το συμβόλαιο επέκτασης που υπέγραψε ο Μπράιαντ τον περασμένο Νοέμβριο έναντι 48.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τόνισε εν ολίγοις πως αποτελεί λανθασμένο τρόπο σκέψης για το καλό μιας ομάδας η προσκόλληση στο παρελθόν και όχι ο σχεδιασμός για το μέλλον:

“Αυτό πάντα συμβαίνει στην Αμερική. Ο Κόμπι Μπράιαντ για παράδειγμα, γιατί να υπογράψει συμβόλαιο επέκτασης δύο χρόνων για 50 εκατομμύρια; Λόγω της προσφοράς του τα επόμενα χρόνια; Όχι φυσικά! Απλά το πήρε για όσα προσέφερε στο παρελθόν. Γιατί να πληρώνεις για κάτι που έχει ήδη συμβεί;“.

Η απάντηση από τον Κόμπι άργησε λίγο αλλά ήρθε πριν από λίγες μέρες από τη Βραζιλία, όπου βρίσκεται, για να παρακολουθήσει το Μουντιάλ. Ο σούπερ σταρ των Λέικερς απάντησε με καυστικό τρόπο και εξήρε τις αξίες που διέπουν τους “Λιμνανθρώπους“:

“Νομίζω ήταν πολύ αστείο. Πολύ κωμικό. Καταλαβαίνω την οπτική του. Αλλά αυτό που δεν αντιλαμβάνεται είναι πως όταν είσαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας θες να επιβραβεύεις τους παίκτες που έχουν προσφέρει σε συνδυασμό με το σχεδιασμό για το μέλλον. Σαν παίκτης, γενικότερα, θα προτιμήσεις μια ομάδα που συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ο Γιούργκεν είναι προπονητής. Δεν είναι Τζένεραλ Μάνατζερ ή ιδιοκτήτης κάποιου οργανισμού. Από αυτή την οπτική το πράγμα αλλάζει. Αλλά και πάλι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιον άλλο παίκτη σαν παράδειγμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…