Κεντρική NBA “Είμαι ενθουσιασμένος”
NBA

“Είμαι ενθουσιασμένος”

antetokounmpo thanasis draft combine

antetokounmpo-thanasis-draft-combine

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ετοιμάζεται και προπονείται “πυρετωδώς” για το επερχόμενο Draft όπου ευελπιστεί πως θα εξασφαλίσει ένα pick ψηλά ή προς τη μέση του δευτέρου γύρου ή και ακόμα καλύτερα μια θέση μαζί με τον αδερφό του στους Μπακς.

Ο πρεσβύτερος “Greek Freak” μίλησε στο αμερικανικό περιοδικό “SLAM” όπου αναφέρθηκε στη εμπειρία του στη D-League, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά που είναι διαφορετικά από του αδερφού του ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ξέρω ότι είμαι έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία να πάω στο ΝΒΑ και να αγωνιστώ. Είμαι ενθουσιασμένος επειδή ο κόσμος δεν με γνωρίζει. Εάν δεν με δει κανείς κόντρα σε παίκτες που θεωρούνται υποψήφιοι για τις πρώτες 20 θέσεις του ντραφτ, δεν μπορούν να δουν τι μπορώ να προσφέρω στο γήπεδο. Οπότε είμαι ενθουσιασμένος για αυτό. Θα δείξω στον κόσμο ποιος είμαι και ποιος μπορώ να γίνω”.

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του στη D-League με τη φανέλα των Ντέλαγουεαρ 87ers, τόνισε πως τον βοήθησε πολύ:

“Ήταν η πρώτη χρονιά μου μακριά από την Ελλάδα. Οι προπονητές μου με βοήθησαν να προσαρμοστώ σε όλα, ήταν απίστευτοι. Έπαιξαν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παίκτες, έγιναν τόσες ανταλλαγές. Ήταν δύσκολη χρονιά, όλοι τους όμως ήταν καλά παιδιά, καλοί παίκτες και τα πήγαμε καλά. Αισθάνθηκα σαν να βρίσκομαι σε μία οικογένεια”.

Σχετικά με τα στοιχεία που βελτίωσε και ενσωμάτωσε στο παιχνίδι του κατά αυτό το διάστημα, σημείωσε:

“Ήμουν νευρικός σε κάθε παιχνίδι, όχι όμως με την κακή έννοια. Ήθελα να παίξω καλά. Πίσω στην Ελλάδα όλοι μου έλεγαν ότι είμαι αθλητικός και γρήγορος. Ήθελα ο κόσμος να δει ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά, οπότε έπαιζα σε κάθε παιχνίδι σαν να ήταν το πρώτο μου. Έμαθα πολλά πράγματα

Πως να αμύνεσαι στο πικ εν ρολ ως ομάδα, πως να δουλεύω το κορμί μου ώστε να μην κουράζομαι. Δουλεύω πολύ και όταν το κάνω αυτό βαραίνω και δεν δίνω αυτά που θέλω στο παρκέ. Οι προπονητές μου με βοήθησαν να καταλάβω τη διαδικασία, πώς να δουλεύω σκληρά και παράλληλα να είμαι ικανός να αποδίδω στο γήπεδο. Δουλεύω πάνω στα πάντα. Στο σουτ, στη ντρίμπλα, προσπαθώ να γίνω πιο αθλητικός. Δουλεύω στο πικ εν ρολ, στο πικ εν ποπ, στο σουτ μετά τη ντρίμπλα, στα πάντα“.

Εν συνεχεία, έκανε ειδική μνεία στην οικογένεια του και την αστείρευτη αγάπη που τρέφει σε αυτήν:

“Η οικογένεια μου σημαίνει πολλά για μένα. Κάθε μέρα που δουλεύω είναι για αυτούς. Κάθε πρωινό, κάθε βράδυ, κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκομαι στο γήπεδο, όλα στη ζωή μου είναι για αυτούς. Παίρνω πολλή ενέργεια από αυτό”.

Τέλος, επεσήμανε πως θα ήθελε να αντιμετωπίσει τον αδερφό του στα παρκέ του ΝΒΑ:

“Είμαι ο Θανάσης. Είμαστε αδέρφια αλλά στο γήπεδο είναι απλά άλλος ένας παίκτης. Δεν έχει σημασία. Πάντα θα μας συγκρίνουν επειδή είμαστε αδέρφια αλλά είμαι ξεχωριστός παίκτης”.

Για τον Θανάση μίλησε και ο Γιάννης επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις που έχουν:

“Έχει βάλει ήδη το ένα πόδι και το μόνο που απομένει είναι να κάνει και το επόμενο βήμα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για τον Θανάση. Πάντοτε έδινε το σωστό παράδειγμα. Ήταν ο ηγέτης στην οικογένεια, ήταν πάντα στο πλευρό μας. Είναι το ίνδαλμα μου“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…