Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Δεν γυρίζει

Δεν γυρίζει

vasilakopoulos new

ÂÁÓÉËÁÊÏÐÏÕËÏÓ

Το γράψαμε; Ισχύει!…
Από τις 17/06, ο “Περαστικός” είχε αποκαλύψει πως “Σκάει έλεγχος” στην ΕΟΚ. Από τότε, το γνωστό παπαγαλάκι είχε αναλωθεί σε προσπάθεια να πείσει (έτσι τον πρόσταξαν τα αφεντικά) ότι πρόκειται για έναν “πόλεμο, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη” από την πλευρά μας.

Φευ! Σήμερα η ΕΟΚ επισημοποίησε αυτό που όλοι γνώριζαν. “… Ζητήθηκε η διενέργεια οικονομικού ελέγχου στις Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, που επιχορηγούνται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού” αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ παραδέχεται (το γνωρίζαμε, το περιγράψαμε, το… σκιαγραφήσαμε) πως το θέμα έχει φτάσει στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Το ζητούμενο δεν είναι η αξιοπιστία του παντελώς αναξιόπιστου ανώνυμου “υπεύθυνου Τύπου” (αλήθεια, το κάνει αμειβόμενος, ή είναι απλά “λάτρης” της ΕΟΚ), αλλά ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκε τον έλεγχο η Ομοσπονδία. Διαβάστε -όσοι θέλετε- προσεκτικά και το άρθρο του “Περαστικού“, και την απάντηση της ΕΟΚ.

Δεν ζούμε σε άλλη χώρα. Κανείς δεν πανηγυρίζει όταν γίνεται έλεγχος στα οικονομικά του, πόσο μάλλον όταν παρεμβαίνει Οικονομικός Εισαγγελέας. Εδώ, όμως, υπάρχει αγωνία. Εγώ, τουλάχιστον, έτσι ερμηνεύω την απάντηση – στάση της ΕΟΚ κι αν κάνω λάθος ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.

Βεβαίως, τα ξόρκια, οι κατάρες, οι περισπούδαστες αναλύσεις, ακόμα και οι ανώνυμες επιθέσεις στο πρόσωπο του Υφυπουργού Αθλητισμού και στον σκληρό πυρήνα των συνεργατών του, ουδόλως θα ωφελήσουν την ΕΟΚ. Πόσο μάλλον οι εκτός πραγματικότητας τοποθετήσεις περί αθλητικού ιδεώδους και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι πρόδηλο ότι η “Αυτοκρατορία” κρέμεται από μια κλωστή. Ότι, πλέον, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν προκαλεί “δέος“, ούτε μέσα στον χώρο του μπάσκετ, ούτε στο αθλητικό κίνημα, ούτε στον χώρο της πολιτικής. Οι συνεργάτες του είναι επιζήμιοι και για το σπορ, και για τον ίδιο. Όχι όλοι, αλλά κάποιοι από τον κεντρικό πυρήνα προσφέρουν άθλιες υπηρεσίες.

Ό,τι ανεβαίνει… κατεβαίνει. Είναι νομοτελειακό φαινόμενο. Κι η ώρα της πτώσης πλησιάζει. Όχι επειδή έρχεται ο οικονομικός έλεγχος. Αλίμονο. Είμαστε βέβαιοι πως όλα θα είναι όπως πρέπει στα ταμεία της ΕΟΚ. Η πτώση έρχεται γιατί πλέον η διοίκηση της ομοσπονδίας έχει χάσει το λαϊκό της έρεισμα, την καλή έξωθεν μαρτυρία. Και… το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…