Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Γκρίζα χορηγία”

“Γκρίζα χορηγία”

ref new1

ref-new1

Η ΕΟΚ έχει έναν δικό της (ιδιαίτερο) τρόπο για να βρίσκει χορηγούς. Οι συμφωνίες της, αν κρίνουμε από αυτή με την Eurobank, είναι πάντα καλές, αλλά κι όταν δεν υπάρχουν χορηγοί στον ορίζοντα, οι “ομοσπονδιακοί” έχουν έναν μοναδικό τρόπο να μεταφέρουν το χρέος στις πλάτες των πραγματικών πρωταγωνιστών του αθλήματος.

Επειδή έχει πλάκα η ιστορία, μετά το “χαράτσι του Σουλτάνου“, το οποίο ξεκίνησε από 10 ευρώ το… κεφάλι, έπεσε (στην Αθήνα) στα 5 και… βλέπουμε, αποκαλύπτουμε κι άλλον έναν “χορηγό“, που υποχρεώθηκε να στηρίξει οικονομικά την ΕΟΚ. Είναι οι διαιτητές που παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματά της.

Κάθε διαιτητής παίρνει 100 ευρώ για να σφυρίξει σε αγώνα της Α2, 50 για τη Β’ και Α1 γυναικών και 40 για τη Γ’ εθνική (αναφερόμαστε μόνο στις εθνικές κατηγορίες). Το “παίρνει” είναι σχήμα λόγου, αφού για τη χρήση της χρονιάς που ολοκληρώθηκε (2013-’14) για την ώρα δεν έχει βγει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο της Ομοσπονδίας!

Αυτά τα χρήματα, τα οποία φορολογούνται, από τα οποία παίρνει ένα μικρό (κάτι σαν 5%) ποσοστό ο σύνδεσμος στον οποίο ανήκει κάθε διαιτητής, δεν έχουν δοθεί. Όχι μέρος αυτών. Ούτε ένα ευρώ. Το ότι ο ΣΕΔΚΑ (για παράδειγμα) δεν αντιδρά, προφανώς και δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν. Γι’ αυτό εκλέχθηκε ο… εκλεκτός, για να μην αντιδρά.

Αν ως τώρα δεν νιώθετε καμία έκπληξη, αν λέει κανείς “εντάξει, βρε παιδί μου, δεν τρέχει και τίποτα“, συμπληρώστε κι αυτό: Οι διαιτητές έχουν πληρώσει από την τσέπη τους τη βενζίνη, για τις μετακινήσεις σε πόλεις όπως η Αμαλιάδα (Κόροιβος). Για όλα τα μη αεροπορικά ταξίδια, οι διαιτητές έπρεπε να παίρνουν οδοιπορικά 100 ευρώ. Δεν έχουν πάρει ευρώ.

Κάντε τη… σούμα: Οι διαιτητές των Εθνικών Πρωταθλημάτων παίζουν έναν χρόνο απλήρωτοι και -για να έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται “χορηγοί“- πληρώνουν από την τσέπη τους τις μετακινήσεις.

Αν συνυπολογίσετε ότι τους κομισάριους και τη γραμματεία τους πληρώνουν οι ομάδες, αναρωτιέμαι ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της ΕΟΚ στο ελληνικό μπάσκετ; Δεν πληρώνει Διαιτητές, δεν πληρώνει Κριτές, δεν πληρώνει Κομισάριους, απ’ όσο γνωρίζουμε πληρώνει με μεγάλη καθυστέρηση τους υπαλλήλους των γραφείων. Ποιους πληρώνει, ρε παιδιά;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: Με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, με τον «τίγρη»…

Ο Παναγιώτης Φασούλας «ενώνει» το (πραγματικό) μπάσκετ. Ο Βαγγέλης Λιόλιος επιχείρησε να κ…