Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Γεννημένος νικητής

Γεννημένος νικητής

lasme kravgi

lasme-kravgi

Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, κάποιες κινήσεις, που αναδεικνύουν όχι την αξία ενός παίκτη -αυτή μετριέται με καλάθια, ριμπάουντ, ασίστ, κτλ.-, αλλά το αν είναι “γεννημένος νικητής“. Κι ο Στεφάν Λάσμε είναι φτιαγμένος από αυτήν την… πάστα. Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα γεγονότα που σας παρουσιάζουμε:

Πέρυσι τέτοια εποχή, λίγο πριν ξεκινήσουν οι τελικοί, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε συζητήσεις με τον τότε κορυφαίο αμυντικό της Ευρωλίγκας. Ο ψηλός από την Γκαμπόν απάντησε πως θα συζητήσει μετά τους τελικούς. Ο Έλληνας εκπρόσωπός του, ορθά σκεπτόμενος, προσπάθησε να τον πείσει να κλείσουν τη συμφωνία “εδώ και τώρα” (“εκεί και τότε“, για το ορθότερο του χρόνου).

Θα συζητήσω ως πρωταθλητής” ήταν η απάντηση. Στις όποιες ενστάσεις του ατζέντη του (μην ξεχνάτε, ο Ολυμπιακός επέστρεφε από τον θρίαμβο του Λονδίνου και είχε πλεονέκτημα έδρας) ο Λάσμε ήταν κάθετος: “Θα συζητήσω ως πρωταθλητής“. Κι η ιστορία είναι γνωστή: Ο Στεφάν Λάσμε διαπραγματεύτηκε την επέκταση του συμβολαίου του, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα…

Πριν από λίγες ημέρες ο Γκαμπονέζος ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι. Μάλιστα, είχε χάσει και μια προπόνηση, πριν τον τέταρτο τελικό στο ΣΕΦ. Όταν τον ρώτησαν πώς είναι απάντησε χωρίς καν να το σκεφτεί: “Μην ανησυχείτε, για δύο αγώνες αντέχω“. Ήταν η στιγμή που κανείς, συμπεριλαμβανομένων και ημών, δεν έδινε μεγάλη τύχη στον Παναθηναϊκό, μετά την ήττα του στο ΟΑΚΑ και τις τρεις πρώτες αποκαρδιωτικές εμφανίσεις.

Ο Στεφάν Λάσμε το πίστευε. Είναι από αυτούς που έχουν μάθει να κερδίζουν, ή που… σιχαίνονται να χάνουν. Κι ως εκ τούτου έχει ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία που αναζητεί κανείς σε έναν παίκτη υψηλού επιπέδου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…