Κεντρική Διεθνή Βραδιά Τζεντίλε

Βραδιά Τζεντίλε

armani aponomi

armani-aponomi

Η χθεσινή βραδιά ανήκε στον Αλεσάντρο Τζεντίλε ο οποίος οδήγησε την Αρμάνι Μιλάνο στο πρώτο πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια και ο ίδιος αναδείχθηκε ως ο MVP των φετινών τελικών της Serie A.

Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα για τον 22χρονο γκαρντ/φόργουορντ καθώς ο αρχηγός της Αρμάνι καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του για το οποίο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Η επιλογή της παραμονής στο Μιλάνο, το NBA αλλά και μία ενδεχόμενη μετακίνηση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας “στριφογυρίζουν” στο μυαλό του Τζεντίλε. Ποιος θα κερδίσει τη “μάχη”;

Ο Ιταλός επιλέχθηκε στο Νο53 του ντραφτ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ωστόσο τα δικαιώματά του παραχωρήθηκαν στους Χιούστον Ρόκετς, οι οποίοι εμφανίζονται έτοιμοι να τον εντάξουν στο ρόστερ τους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, οι “Ρουκέτες” προσφέρουν διετές συμβόλαιο στον Τζεντίλε και εγγυημένο χρόνο συμμετοχής από την πρώτη του χρονιά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Μάλιστα ο τζένεραλ μάνατζερ των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ, έδωσε συγχαρητήρια στον αρχηγό των Μιλανέζων για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και για την παρουσία του στους τελικούς. Από την άλλη υπάρχει ο παράγοντας… Αρμάνι Μιλάνο η οποία ανέδειξε τον Τζεντίλε και τον έκανε γνωστό στο παγκόσμιο μπασκετικό στερέωμα.

Τα συμβόλαιο του ταλαντούχου άσου ολοκληρώνεται του χρόνου ωστόσο υπάρχει οψιόν μετακίνησης στο NBA, που ισχύει για το φετινό καλοκαίρι. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Λίβιο Πρόλι, τόνισε στις δηλώσεις του ότι υπάρχει συμφωνία με τον παίκτη για νέο τριετές συμβόλαιο, έναντι 800.000 ευρώ ετησίων.

Από την πλευρά του ο Τζεντίλε άφησε να εννοηθεί ότι βλέπει τον εαυτό του για καιρό ακόμα στο Μιλάνο, αλλά τα λόγια αυτά τα είπε την ώρα των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως και να έχει επισήμανε ότι οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος η ΤΣΣΚΑ φαίνεται να “γλυκοκοιτάζει” τον πολυτιμότερο παίκτη των φετινών τελικών της Serie A (μέσο όρο 13 πόντοι και 4,2 ριμπάουντ στους επτά αγώνες) εδώ και αρκετές εβδομάδες και ίσως εκδηλώσει το ενδιαφέρον της προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του.

Το “μπαλάκι” βρίσκεται στα χέρια του Τζεντίλε ο οποίος σύντομα θα ξεδιαλύνει το τοπίο όσον αφορά στην ομάδα που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του την ερχόμενη σεζόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…