“Αποχωρώ…”

giannakopoulos aponomi

giannakopoulos-aponomi

Κενή είναι πλέον η θέση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόππουλος ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο της ομάδας, όχι όμως και από  τη θέση του ιδιοκτήτη.

Όπως ανέφερε μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί ανακοίνωση για τον πλήρη σχηματισμό του νέου Δ.Σ. δίχως να αποκαλύψει τις σκέψεις του για τη θέση του προέδρου της ομάδας.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε μάλιστα για τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει τα άτομα που θα επανδρώσουν το νέο Δ.Σ., είπε: “Είναι άνθρωποι που δουλεύουν χρόνια στον Παναθηναϊκό και έχουν βοηθήσει από άλλες θέσεις. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσω ποιοι θα είναι ακριβώς”, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την επικείμενη απόκτηση των Αλέξανδρου Βεζένκοφ και Ντι Τζέι Κούπερ δήλωσε:

“Υπάρχουν κάποιες ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Θα υπάρξουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Πολλοί από την φετινή ομάδα δεν θα είναι του χρόνου. Δεν άρεσε σε κανέναν η εικόνα της ομάδας και κρίνω πως πρέπει να υπάρχει τεράστια αλλαγή”, για να ξεκαθαρίσει πως “μπορεί να “σπάσουν” και συμβόλαια που είναι σε ισχύ”.

Όσο για την επιλογή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τη σκληρή εικόνα που βγάζει προς τα έξω ανέφερε: “Έχω την ίδια εικόνα. Γι αυτό επέλεξα τον Ιβάνοβιτς. Πιστεύω πολύ στην πειθαρχία και στον τρόπο δουλειάς του. Συζήτησα με τους ανθρώπους που εμπιστεύομαι εντός ομάδας. Όταν του εξηγήσαμε ποιο είναι το πλάνο, συμφώνησε και είπε ότι είναι χαρά του να έρθει στον Παναθηναϊκό και να υπηρετήσει αυτό το πλάνο. Με έπεισαν τα πιστεύω του γύρω από τον αθλητισμό. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολύ. Δεν χρειάστηκε να μου πει κάτι. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και ευτυχώς συμφωνήσαμε σε όλα”, για να συνεχίσει:

“Όταν χτίζεις, για να μπορείς να έχεις αποτελέσματα πρέπει πάντα να δίνεις πίστωση χρόνου. Θα την δώσω. Αυτό που θέλω είναι να δω μία ομάδα με ομοιογένεια. Το νταμπλ δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι να “χτιστεί” κάτι για το μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις επιτυχίες και παράλληλα να χτίζεις”.

Εν συνεχεία μίλησε για:

Τον Δημήτρη Πρίφτη και την παραμονή του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας: “Αυτές τις ημέρες θα αποφασίσουμε ποιοι θα είναι βοηθοί προπονητές. Πρέπει να μιλήσουμε με τον προπονητή και να μας πει τι έχει στο μυαλό του. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές για την προσφορά τους στον Παναθηναϊκό. Αλλά η παραμονή τους ή μη είναι θέμα του προπονητή”.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα: “Αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να μιλήσετε με τον κύριο Κατσογιάννη, που είναι υπεύθυνος στα θέματα μάρκετινγκ”.

Τον απολογισμό της θητείας του: “Με τα χρήματα και τον χρόνο που επενδύσαμε σκοπό είχαμε να πανηγυρίσουμε κούπες. Παρότι κανείς δεν το περίμενε πριν από δύο χρόνια, εγώ μέσα μου πίστευα πως μπορούσαμε να κατακτήσουμε το νταμπλ”.

Το πόστο που θα έχει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης: “Ανέφερα και πριν είπα πως έχω μιλήσει με τον Φραγκίσκο και καταλήξαμε πως η καλύτερη θέση για αυτόν είναι αυτή του τιμ μάνατζερ”.

Το αν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για να λυθεί η κόντρα με τους αδερφούς Αγγελόπουλους: “Η αντιπαράθεση πρέπει να μένει στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, κάτι για το οποίο οι κ. Αγγελόπουλοι έχουν διαφορετική άποψη”.

Την Εθνική ομάδα και τον Δημήτρη Διαμαντίδη: “Θα ήθελα να βλέπω όλους τους μεγάλους αθλητές να παίζουν στην Εθνική ομάδα. Όσον αφορά τον Δημήτρη, έχει προσφέρει πάρα πολύ στην Εθνική ομάδα και θα πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του”.

Τους Ίαν Βουγιούκα και Νικ Καλάθη: “Και ο Καλάθης και ο Βουγιούκας είναι από τους παίκτες που κοιτάμε. Αν ήταν στο χέρι μου θα έφτιαχνα ομάδα με δώδεκα Έλληνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην ομάδα έχουμε ήδη τον Χαραλαμπόπουλο και τον Διαμαντάκο και πιστεύω πως ο πρώτος μπορεί τα επόμενα χρόνια να είναι ηγέτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας”.

Την επιλογή Αλβέρτη στη θέση του προπονητή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου: “Ο Φραγκίσκος απέδειξε πως είναι και προπονητής. Πιστεύω πως είναι απόλυτα επιτυχημένος. Κατάφερε να γυρίσει άμεσα το θέμα της ψυχολογίας. Χρειαζόταν μία ψυχολογική τόνωση, στο οποίο ο Φραγκίσκος είναι μετρ”.

Το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει αυτά τα δύο χρόνια: “Λάθη γίνονται καθημερινά. Τα μεγαλύτερα λάθη πιστεύω πως ο ενθουσιασμός ή ο εκνευρισμός της στιγμής με έκανε να πω κάποια πράγματα που δεν πρέπει. Όπως οι δηλώσεις on camera μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Έχω μετανιώσει. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόζα

Οι κλέφτες έδρασαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Θύμα δι…