Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τιμωρία έως 9 αγωνιστικές

Τιμωρία έως 9 αγωνιστικές

aggelopoulos-skindilias-oaka

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος, “ανακοίνωσε” και επίσημα, ότι δεν θα επιτρέψει την συμμετοχή των διεθνών στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Ποια είναι η ποινή που προβλέπεται για τους αθλητές, που δεν θα δώσουν “το παρών” στο Μουντομπάσκετ 2014, αν και εφόσον βεβαίως προσκληθούν και -κυρίως- αν και εφόσον οι “ερυθρόλευκοι” δεν ανακαλέσουν;

Εννέα αγωνιστικές αποκλεισμός από το ελληνικό Κύπελλο, ή Πρωτάθλημα!

Αυτή τουλάχιστον είναι η ερμηνεία του άρθρου 94 στο Πειθαρχικό Δίκαιο FIBA – EOK, στην περίπτωση βεβαίως που η Εθνική φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Πέντε αγωνιστικές, το μίνιμουμ, αν η Εθνική δεν προκριθεί στην δεύτερη φάση.

Τι αναφέρει το άρθρο 94, παράγραφος 2:
“Σε καλαθοσφαιριστή που δεν συµµορφώνεται µε τα όσα ορίζονται στο προηγούµενο άρθρο, αρνείται αδικαιολόγητα την συµµετοχή του στην προετοιµασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Οµάδας στην οποία έχει προσκληθεί να συµµετάσχει και δεν έχει απαλλαγεί από την  υποχρέωση συµµετοχής του στα εθνικά συγκροτήµατα, µε απόφαση του ∆.Σ. της Οµοσπονδίας, ή που αποκλεισθεί από αυτές λόγω της σκόπιµης πληµµελούς και της εν γένει αρνητικής συµπεριφοράς του επιβάλλεται αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισµού από τους αγώνες πρωταθλήµατος και Κυπέλλου της οµάδας του.

Ο αριθµός των αγώνων αποκλεισµού του είναι ίσος µε τους αγώνες που θα συµµετάσχει η Εθνική  στα πλαίσια των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσµιας Οµοσπονδίας“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η Ελλάδα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει κλήρωσης Eurobasket

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ, το ισχυρότερο δηλαδή από όλα τα υπόλοιπα, μαζί με τις…