Κεντρική Διεθνή “Συγχαρητήρια στη Φενέρ”

“Συγχαρητήρια στη Φενέρ”

Αταμάν

Ataman

Είναι πλέον οριστικό! Η Γαλατάσαραϊ δεν σκοπεύει να δώσει το “παρών” στον έβδομο τελικό με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ οπότε η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Τουρκίας χωρίς να διεξαχθεί αγώνας.

Η Γαλατά εμφανίστηκε αδιάλλακτη και σήμερα και ο πρόεδρος του συλλόγου, Ουνάλ Αϊσάλ, επέμεινε να μην κατέβει η ομάδα στον έβδομο τελικό. Μάλιστα παρά τις πιέσεις της τουρκικής ομοσπονδίας (“Οι τίτλοι κρίνονται στα παρκέ“) δεν άλλαξε τίποτα ως προς τις διαθέσεις της Γαλατά σχετικά με το αποψινό ματς από τη στιγμή που εξακολουθούν να εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια της αποστολής της ομάδας.

Μάλιστα η Γαλατά δεν προπονήθηκε σήμερα, αντίθετα ο Εργκίν Αταμάν μάζεψε τους παίκτες και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που έκαναν τη φετινή χρονιά. Παράλληλα ο ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας έδωσε… συγχαρητήρια στη Φενέρ για την κατάκτηση του τίτλου ενώ μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ αναφέρθηκε σε μία ιστορική απόφαση:

“Λυπάμαι. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Κάναμε μία αρκετά καλή χρονιά τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο πρωτάθλημα. Περιμένω μία απολογία από τον πρόεδρο της Φενέρμπαχτσε για τα όσα έγιναν στον πέμπτο τελικό. Ακόμα τίποτα. Όσο για απόψε, ολοκληρώσαμε αυτή τη σεζόν. Συγχαρητήρια στη Φενέρ για το πρωτάθλημα. Η σεζόν τελείωσε”, επισήμανε αρχικά ο κόουτς της Γαλατά και συνέχισε:

“Οι παίκτες μου ήθελαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι γιατί πίστευαν ότι θα πάρουν τον τίτλο. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση της διοίκησης. Αύριο θα μαζευτούμε όλοι για ένα γεύμα. Μόλις τελειώσαμε μία επιτυχημένη σεζόν. Η 17η Ιουνίου (σ.σ. η ημέρα που πάρθηκε η απόφαση αποχής) αποτελεί πλέον μία ημερομηνία ορόσημο όχι μόνο για τη Γαλατάσαραϊ αλλά για ολόκληρο το τουρκικό μπάσκετ που είχε ανάγκη από μία τέτοια απόφαση”.

Όπως ήταν φυσικό ο Εργκίν Αταμάν ήταν αρκετά “καυστικός” στις δηλώσεις του και απομένει να μάθουμε ποια θα είναι η αντίδραση της τουρκικής ομοσπονδίας. Όπως και να έχει η Φενέρ κατέκτησε τον τίτλο στα “χαρτιά” και ήταν το έκτο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…