Κεντρική Ασίστ Shadow Σάρωσε το Ε.Μ.Π

Σάρωσε το Ε.Μ.Π

metsoveio-koupa

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σάρωσε στην έκτη Πανελλήνια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το τριήμερο 28-30 Μαϊου.

Τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο το Ε.Μ.Π κατέκτησε την κορυφή που ισοδυναμεί με πρόκριση στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του πανεπιστημιακού αθλητισμού που θα γίνουν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ανάλογη επιτυχία είχε το Ε.Μ.Π και στα ατομικά αθλήματα με πρωτιές τόσο στο τζούντο όσο και στην ελληνορωμαϊκή πάλη και το τένις.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Πέντε χρυσά μετάλλια ήταν ο συνολικός απολογισμός για τους εκπροσώπους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π) στην 6η Πανελλήνια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και η Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ) το διάστημα 28-30 Μαΐου στην Αθήνα.

Στα ομαδικά, τόσο στο μπάσκετ ανδρών όσο και στο ποδόσφαιρο, το Ε.Μ.Π. κατάφερε να «κλέψει» την παράσταση και να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης. Μια κορυφή που ισοδυναμεί και με «εισιτήρια» πρόκρισης για τα αντίστοιχα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του πανεπιστημιακού αθλητισμού που θα γίνουν μέσα στο 2014 (Ρότερνταμ) αλλά και το 2015. Εκτός των άλλων, στα δύο αυτά ομαδικά αθλήματα, οι Παναγιώτης Κουκάκης και Ιωάννης Αποστόλου κέρδισαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP), ενώ ένας ακόμη φοιτητής του Ε.Μ.Π., ο Φίλιππος Τάλιουρας, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά ποδοσφαίρου.

Στα ατομικά αθλήματα, το Ε.Μ.Π φρόντισε να έχει ισχυρή παρουσία και να κατακτήσει τρία ακόμη χρυσά μετάλλια με τους Βασίλειο Βάγια (τζούντο, +100κ.), Ιωάννη Πολυχρονιάδη (ελληνορωμαϊκή πάλη, 85κ.) και τους Ιωάννη και Θωμά Ανδρουτσέλη (τένις, διπλό ανδρών).

Το Ε.Μ.Π έπαιξε όμως σημαντικό ρόλο και στον οργανωτικό τομέα της 6ης Πανελλήνιας Φοιτητικής Πανεπιστημιάδας, αφού στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του φιλοξενήθηκαν αγώνες μπάσκετ (συμπεριλαμβανομένων  των τελικών σε άνδρες/γυναίκες) αλλά και η τελετή λήξης της διοργάνωσης.

kakavas-koupa

Η κατάταξη των φοιτητών-φοιτητριών του Ε.Μ.Π που έλαβαν μέρος στην 6η Πανελλήνια Φοιτητική Πανεπιστημιάδα:

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

1η θέση: Ομάδα ανδρών

Α. Διαμαντής (ΣΗΜΜΥ), Π. Κακκαβάς (ΣΗΜΜΥ), Γ. Κορακίτης (ΠΟΛ.ΜΗΧ.), Γ. Δεληγιάννης (ΣΗΜΜΥ), Κ. Φακοπουλίδης (ΠΟΛ.ΜΗΧ.), Π. Πολυδώρου (ΜΗΧ.ΜΗΧ)., Κ. Μανίκας (ΧΗΜ.ΜΗΧ.), Π. Κουκάκης (ΜΜΜ), Α. Σταματόπουλος (ΧΗΜ.ΜΗΧ.), Κ. Τάγαρης (ΧΗΜ.ΜΗΧ.).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Δ. Σωτηρίου, Α. Παναγόπουλος, Α. Πομόνης

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

1η θέση: Ομάδα ανδρών

Ι. Δελαγραμμάτικας (ΣΗΜΜΥ), Ι. Αποστόλου (ΣΗΜΜΥ), Δ. Τάλιουρας (ΣΗΜΜΥ), Φ. Τάλιουρας (ΠΟΛ.ΜΗΧ.), Κ. Μπογοσιάν (ΧΗΜ.ΜΗΧ.), Δ. Ευταξίας (ΣΗΜΜΥ), Δ. Σαμιώτης (ΣΗΜΜΥ), Γ. Παπαλουκάς (ΣΗΜΜΥ).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Α. Παναγόπουλος, Ε. Ζορμπάς

ΤΖΟΥΝΤΟ

Κατηγορία +100 κιλών

1η θέση: Βασίλης Βάγιας (ΣΕΜΦΕ)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ: κα Μάρω Μπουκουβάλα

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ

Κατηγορία 85 κιλών

1η θέση: Ιωάννης Πολυχρονιάδης (ΣΕΜΦΕ)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ: κα Μάρω Μπουκουβάλα

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ 

Διπλό ανδρών

1η θέση: Γιάννης Ανδρουτσέλης (ΜΗΧ.ΜΗΧ.) / Θωμάς Ανδρουτσέλης (ΠΟΛ.ΜΗΧ.)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ: κα Αναστασία Τσουρουφλή

ΣΤΙΒΟΣ

400 μέτρα (Α)

4η θέση: Μάρκος Μαυρομάτης (ΧΗΜ.ΜΗΧ.)

800 μέτρα (Α)

7η θέση: Βασίλειος Κανδρής (ΣΕΜΦΕ)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ: κα Μάρω Μπουκουβάλα
Η Αναπλ.  Προϊσταμένη

Του  Τμήματος Φυσικής Αγωγής ΕΜΠ

Αναστασία Τσουρουφλή Ph.D

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

«Ganon Baker series»: Συνεχίζεται με τη θρυλική Nancy Lieberman!

Ο Ganon Baker σήμερα μας αποκαλύπτει, τη σχέση του με το γυναικείο μπάσκετ. «Μόλις παρέλαβ…