Κεντρική Διεθνή “Οι τίτλοι κρίνονται στα παρκέ”

“Οι τίτλοι κρίνονται στα παρκέ”

demirel1

demirel1

Ο έβδομος τελικός του πρωταθλήματος Τουρκίας βρίσκεται στον… αέρα, η Γαλατάσαραϊ εμμένει στην απόφασή της να μην κατέβει στον αγώνα και η τουρκική ομοσπονδία έχει βρεθεί στη μέση και προσπαθεί να βγάλει μία άκρη.

Έτσι η ομοσπονδία εξέδωσε μία ανακοίνωση λίγες ώρες πριν από τον προγραμματισμένο αποψινό τελικό (21:00) όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διεξαχθεί η αναμέτρηση: “Η μεγαλύτερη μας επιθυμία είναι να πραγματοποιηθεί το ματς. Οι τίτλοι πρέπει να κρίνονται στο παρκέ. Η ομοσπονδία φέρεται ισότιμα απέναντι σε όλες τις ομάδες και τηρούνται όλοι οι κανονισμοί”, τονίζεται αρχικά στην ανακοίνωση η οποία προσθέτει:

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να λυθούν τα προβλήματα. Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχουν οι Αθλητικοί δικαστές για να αποφασίζουν με βάση το νόμο. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα είτε αγωνιστικά είτε σε θέματα ασφάλειας ώστε να διεξαχθεί το ματς. Σε περίπτωση που η Γαλατάσαραϊ επιμείνει να μην αγωνιστεί, τότε θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα”.

“Η ομοσπονδία επιδιώκει ο τίτλος να κριθεί από τους αθλητές. Καλούμε τη Γαλατάσαραϊ να επανεξετάσει τη θέση της και να πάρει την καλύτερη απόφαση η οποία συνάδει με τη διεξαγωγή του αγώνα. Όλος ο κόσμος που θέλει να βλέπει τα σπορ και ειδικά το μπάσκετ θα μείνει ικανοποιημένος με αυτή την απόφαση”.

Σύμφωνα με ΜΜΕ από τη γειτονική χώρα, ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Τουργκάι Ντεμιρέλ, έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα και έριξε στο… τραπέζι το “χαρτί” της Ευρωλίγκα, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι αν η Γαλατάσαραϊ συνεχίσει την αποχή από τον έβδομο τελικό, τότε δεν θα δώσει το “παρών” στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Βέβαια κάτι τέτοιο αντίκειται στους κανονισμούς και δεν ταιριάζει και με την ανακοίνωση η οποία κάνει λόγο ότι οι συνέπειες θα αποφασιστούν με βάση το νόμο. Από την άλλη ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, η ομοσπονδία πιέζει τη Γαλατάσαραϊ η οποία δείχνει αδιάλλακτη, οπότε όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…