Κεντρική NBA NCAA Οι Σειρήνες και ο Μήτογλου

Οι Σειρήνες και ο Μήτογλου

mitoglou ethniki

mitoglou-ethniki

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε αναφερθεί στις… ανησυχίες του Κώστα Μήτογλου και την σκέψη του να μετακομίσει μόνιμα στις ΗΠΑ προκειμένου για τη συμμετοχή του στο NCAA (“Το… σκέφτεται ο Μήτογλου“). Στο διάστημα που ακολούθησε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι με αποτέλεσμα κάποιες δυνητικές σκέψεις να γίνουν… “θέλω” για τον ίδιο όσον αφορά το μέλλον του.

Κι αυτό γιατί η επίσκεψή του σε μερικά (τρία στον αριθμό) κολέγια έκανε πιο έντονη την επιθυμία του να αφήσει πίσω του την Ελλάδα και τον Άρη και να συνδυάσει τις σπουδές του με το μπάσκετ -στο NCAA. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που αρκετά σπουδαία κολέγια έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Όπως αποκαλύπτει το Eurohopes, ο φόργουορντ/σέντερ των “κιτρίνων” έχει δεχθεί κρούση από ακόμη δύο κολέγια. Το Iona (με το οποίο έχει συμφωνήσει προφορικά ο Βαγγέλης Μπέμπης) και το Miami του Jim Larranaga. Όπερ και σημαίνει πως οι Σειρήνες του κολεγιακού πρωταθλήματος γίνονται ολοένα και πιο έντονες στα αυτιά του το τελευταίο διάστημα.

Ειδικά από τη στιγμή που τα δύο αυτά κολέγια έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους να ακούσουν το “ναι” από τα χείλη του καθότι βλέπουν στο πρόσωπό του έναν παίκτη με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης σε πολλούς τομείς.

Ερωτηματικό πάντως αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο Άρης αφού πέρσι το καλοκαίρι οι Θεσσαλονικείς έδωσαν ένα σεβαστό ποσό στα Αστέρια του Θοδωρή Ροδόπουλου. Κι αυτό γιατί σε περίπτωση που ο Κώστας Μήτογλου συνεχίσει την καριέρα του στο NCAA, τότε μοιάζει βέβαιο πως οι “κίτρινοι” δεν θα έχουν κάποιο οικονομικό όφελος από όλο αυτό.

Το φετινό καλοκαίρι είναι αρκετά κομβικό τόσο για τον νεαρό παίκτη όσο και για τον Άρη, που καλείται να “προστατεύσει” μία επένδυσή του και δη τη στιγμή που είναι σχεδόν σίγουρο πως θα αποχωρήσει ο Σάσα Βεζένκοφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…