Κεντρική NBA NCAA Η κατάρα του Μάρφαν (vid)

Η κατάρα του Μάρφαν (vid)

isaiah austin

isaiah-austin

Η στιγμή που περίμενε όσο τίποτε άλλο ο Isaiah Austin είναι αυτή που βάζει τέλος στην καριέρα του. Μια για πάντα! Ο σέντερ του Baylor προετοιμαζόταν αυτές τις ημέρες για το Draft του ΝΒΑ. Όλα όμως θα μείνουν στη μέση αφήνοντας ένα αναπάντητο “γιατί” ως επιμύθιο.

Ο λόγος; Ο νεαρός παίκτης δεν κατάφερε να περάσει τα ιατρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε από τους ανθρώπους του ΝΒΑ προκειμένου να πάρει το “πράσινο φως”. Κάποιες εξετάσεις ρουτίνας ήταν αυτές που του απαγορεύουν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αγαπημένο του άθλημα.

Εκεί λοιπόν που περίμενε απλά να μάθει πως όλα βαίνουν καλώς στην υγεία του και πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, έμαθε πως πάσχει από το “Σύνδρομο Μάρφαν“. Μία πάθηση που δεν έχει σαφή συμπτώματα, αλλά μπορεί να σκοτώσει όποιον δεν μάθει έγκαιρα πως πάσχει από αυτή.

austin-message

Το “Σύνδρομο Μάρφαν” επηρεάζει τη λειτουργία της καρδιάς καθώς προκαλεί τη διόγκωση της αορτής, το κυριότερο αιμοφόρο αγγείο που απομακρύνει το αίμα από την καρδιά. Οπότε… δεν υπάρχει καν η υποψία να βγει νικητής και να μπορέσει στο μέλλον να παίξει επαγγελματικό μπάσκετ.

Αντίθετα, θα περάσει μια ζωή γεμάτη εξετάσεις και ενδεχομένως χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να ζήσει φυσιολογικά και να μην ταλαιπωρηθεί περισσότερο στο μέλλον. Τουλάχιστον…

Το θέμα έκανε γνωστό το ίδιο το κολέγιο στο οποίο αγωνιζόταν ο ύψους 2μ16 σέντερ, με όλο τον κόσμο του NCAA και του ΝΒΑ να στέκεται στο πλευρό του δίνοντάς του δύναμη να βγει νικητής από τον πιο σκληρό αγώνα της ζωής του.

Εντός παρκέ τα κατάφερνε εξαιρετικά άλλωστε (σ.σ.: είχε 11.2 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά αγώνα φέτος), κάτι που άπαντες εύχονται να συμβεί και αυτή τη φορά. Ο Isaiah Austin είναι μαχητής και θα κερδίσει τον… πόλεμο με το “Σύνδρομο Μάρφαν“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…