Κεντρική NBA “Βασιλικό” μπρέικ! (vid)
NBA

“Βασιλικό” μπρέικ! (vid)

james spurs heat finals1

james-spurs-heat-finals

Ύστερα από ένα τρομερό παιχνίδι με πολύ σασπένς και πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα , οι Χιτ με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση, έκαναν το μπρέικ και ισοφάρισαν τη σειρά των Τελικών, επικρατώντας των Σπερς με 98-96!

Οι πρωταθλητές έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, κατά διαστήματα, καταφέρνοντας να περιορίσουν αποτελεσματικά τους αντιπάλους με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες και την αστοχία των τελευταίων λεπτών που χαρακτήρισε τους Σπερς. Η ειδοποιός διαφορά των δύο ομάδων είχε ονοματεπώνυμο: ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο σούπερ σταρ των Χιτ πήρε φωτιά στο τρίτο δεκάλεπτο σημειώνοντας, στα μέσα της περιόδου, 8 συνεχόμενους πόντους όταν και έβαλε σε θέση οδηγού το Μαϊάμι.

Το νωθρό ξεκίνημα του ηγέτη των Χιτ, που έδειχνε ακόμα επηρεασμένος από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο προηγούμενο παιχνίδι, έδωσε τη θέση του σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση. Ο “Βασίλιας” ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 35 πόντους (11/19 διπ.-3/3 τρ.-4/5 βολές), 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα, μίλησε στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα σημειώνοντας μεγάλα και δύσκολα καλάθια και οδήγησε την ομάδα του στο “διπλό”. Σε μεγάλα κέφια βρέθηκε και ο Κρις Μπος (18π.-3ρ.-2ασ.) που έβγαλε την ασίστ για το καθοριστικότερο καλάθι του αγώνα, το οποίο σημείωσε ο Ντουέιν Ουέιντ (14π.-7ρ.-4ασ.) ενώ “αποκάλυψη” ήταν ο Ρασάρντ Λιούις που προσέθεσε 14 πόντους.

bosh-spurs-heat-finals

Οι Σπερς παρά την φοβερή εμφάνιση του Τιμ Ντάνκαν (18π.-15ρ.), ο οποίος πέτυχε το 157ο double-double σε πλέι οφ ανεβαίνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας όπου συγκατοικεί με τον Μάτζικ Τζόνσον. Ο “γερόλυκος” των Σπερς ήταν απολαυστικός στο πρώτο μέρος καθαρίζοντας όλες τις φάσεις στο ζωγραφιστό, είτε αμυντικά είτε επιθετικά, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν “αντίδοτο”. Από κοντά και ο Τόνι Πάρκερ (21π.-7ασ.) που έκανε άνω κάτω την άμυνα των Χιτ με τις διεισδύσεις του.

Όλα αυτά συνετέλεσαν στο αρχικό 26-19 των γηπεδούχων που είχαν πάρει φόρα αλλά οι Χιτ τους την “έκοψαν” και έφεραν το ματς στα ίσα (43-43), πριν την ανάπαυλα.

Το ματς προμηνυόταν ντέρμπι και έτσι εξελίχθηκε με τις ισοπαλίες να είναι πολλές, τις εναλλαγές στο προβάδισμα ακόμα περισσότερες και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκει τα “σπιρούνια” μπροστά με βραχεία κεφαλή (78-77).

Σε εκείνο το σημείο, και γενικά στο δεύτερο μέρος, ο Μάνου Τζινόμπιλι (19π.-2ρ.-4ασ.) αποτέλεσε την αποτελεσματικότερη λύση (και το αντίπαλον δέος του Τζέιμς) της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς, η οποία δεν κατάφερε να πάρει όσα θα περίμενε και από τους υπόλοιπους πριν των τριών στυλοβατών της. Επιπλέον, ο Ντάνκαν έδειχνε να έχει μείνει από ανάσες και σίγησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου 24λεπτου.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και η τελευταία περίοδος με τους Χιτ βέβαια να δείχνουν πιο σίγουροι και αποφασισμένοι και να διατηρούν σταθερά και με δυσκολία την πρωτοκαθεδρία στο σκορ παρά τις παροδικές ισοφαρίσεις των Σπερς. Εν τέλει, ο Μπος με ένα τρίποντο (93-95), μια άσιστ πάρε-βάλε στον Ουέιντ (93-98) και με τη “βοήθεια” των άστοχων Σπερς  έδωσε οριστικά το ροζ φύλλο στην ομάδα του.

Το τρίποντο του Τζινόμπιλι στην εκπνοή, διαμόρφωσε το τελικό 96-98.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…