Κεντρική NBA Where amazing happens! (vid)
NBA

Where amazing happens! (vid)

durant thunder clippers2

durant-thunder-clippers

Τρομερή έκπληξη πραγματοποιήθηκε στην Ιντιάνα με τους Ουίζαρντς να κάνουν “πάρτυ”, σκορπίζοντας τους Πέισερς και επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον μπορούν να ισοφαρίσουν τη σειρά και να την οδηγήσουν σε έναν “τελικό”, ένα Game 7. Η αναμέτρηση στην Οκλαχόμα όμως ήταν από τις πιο απίστευτες στα πλέι οφ μέχρι στιγμής. Οι Θάντερ με μια “μυθικήανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα πήραν το θετικό αποτέλεσμα και το πρώτο match ball το οποίο καλούνται να “εξαργυρώσουν” στο Λος Άντζελες την Πέμπτη το βράδυ.

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα Πέισερς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 79-102
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Λος Άντζελες Κλίπερς 105-104

“Κατέρρευσαν” οι Πέισερς

nene-pacers-wizards

Οι Ουίζαρντς πραγματοποίησαν επιβλητική εμφάνιση! Βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους, “απελευθερώθηκαν” στην επίθεση και βρήκαν περισσότερες λύσεις, έβγαλαν πολύ περισσότερη ενέργεια και διέλυσαν τους Πέισερς με 102-79, μέσα στην Ιντιάνα! Οι “Μάγοι” υπερίσχυσαν κατά κράτος στη “μάχη” των ριμπάουντ έχοντας 62 έναντι, μόλις, 23 (!) (η τρίτη μεγαλύτερη διαφορά σε κερδισμένα ριμπάουντ –39– στην ιστορία των πλέι οφ!) εκμεταλλευόμενοι την κόπωση των αντιπάλων τους μιας και οι βασικοί τους παίζουν τουλάχιστον 40 λεπτά.

Η καταπόνηση φαίνεται τόσο από τα ριμπάουντ που μαρτυρά έλλειψη προσπάθειας και ενέργειας αλλά και από την κακή εμφάνιση του ηγέτη των γηπεδούχων. Ο Πολ Τζορτζ (15π.-1ρ.-2ασ.) είχε μικρή συνεισφορά και άσχημα ποσοστά (5/15 σουτ ήτοι 33%) ενώ κανένας από τους παίκτες του Φρανγκ Βόγκελ δεν μπόρεσε να προσφέρει και να σημειώσει διψήφιο νούμερο στους πόντους πέραν του Τζορτζ και του κορυφαίου, χθες, Ντέιβιντ Ουέστ (17π.-6ρ.-3ασ.).

Βέβαια, δεν έχασαν οι Πέισερς το παιχνίδι αλλά το κέρδισαν οι Ουίζαρντς, με τον Μάρτσιν Γκόρτατ (31π.-16ρ.) να κάνει ότι θέλει στο ζωγραφιστό σκοράροντας με κάθε τρόπο και τον Τζον Ουόλ (27π.-5ρ.-5ασ.) να γυρίζει το διακόπτη και να παίζει σύμφωνα με τα δικά του, υψηλά στάνταρ, για πρώτη φορά στη σειρά, σμπαραλιάζοντας τα αμυντικά πλάνα των “Ινδιάνων“.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν πόδι εξ αρχής και μετά το 19-25 της πρώτης περιόδου πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 7 πόντους (38-45). Η “εκτόξευση” ήρθε στην τρίτη περίοδο όταν με επιμέρους 31-14 η ψαλίδα άνοιξε στους 24 πόντους (52-76) η οποία διατηρήθηκε χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις μέχρι τέλους.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ανατροπή!

westbrook-winning free throw

Οι Κλίπερς προηγούνταν με 13 πόντους (88-101) 4’ πριν την κόρνα της λήξης, οι Θάντερ τρέχοντας σερί 9-0 κατάφεραν να μειώσουν στους 4 (97-101) όμως ένα μεγάλο τρίποντο του Κρις Πολ (17π.-14ασ.-4κλ.) με 49’’ να απομένουν έμοιαζε καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Το φινάλε αποδείχτηκε συγκλονιστικό και θα καταλάβετε (αλλά και θα δείτε) ευθύς αμέσως το γιατί.

Ο Κέβιν Ντουράντ (27π.-10ρ.-5ασ.) αρχικά με τρίποντο και εν συνεχεία με καλάθι στον αιφνιδιασμό μειώνει στους 2 (102-104) 18’’ πριν το τέλος. Εν συνεχεία, ο “διαστημικός” Ράσελ Ουέστμπρουκ (38π.-5ρ.-6ασ.-3κλ.) κλέβει την μπάλα από τον Πολ, ο Ρέτζι Τζάκσον πηγαίνοντας να κάνει ντράιβ μπροστά από τον Ματ Μπαρνς (16π.-10ρ.) κάνει λάθος αλλά οι διαιτητές, σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση, δίνουν επαναφορά στους Θάντερ. Ο Ουέστμπρουκ σουτάρει από τα 7.50μ αλλά ο Πολ κάνει φάουλ και τον στέλνει στη γραμμή της φιλανθρωπίας για 3 βολές, με τον “εκρηκτικό” γκαρντ να ευστοχεί σε όλες, 6’’ πριν τη λήξη.

Στην τελευταία επίθεση ο Πολ, που έκανε σωρεία κρίσιμων λαθών στο τέλος, κάνει το ντράιβ και χάνει την μπάλα με αποτέλεσμα η Οκλαχόμα να πάρει το ροζ φύλλο (105-104) και κάνει το 3-2 στη σειρά με το Τσέζαπικ Ένερτζι Αρίνα να έχει σηκωθεί στο πόδι!

Αν μη τι άλλο επική ανατροπή και επικό φινάλε σε μια τρομερή σειρά μέχρι στιγμής. Τι άλλο μας επιφυλάσσουν άραγε;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…