Κεντρική NBA Comeback και… 2-1! (vid)
NBA

Comeback και… 2-1! (vid)

lebron james heat pacers

lebron james-heat-pacers

Με την τριάδα των ΛεΜπρόν Τζέιμς (26π.-5ρ.-7ασ.-4κλ.), Ντουέιντ Ουέιντ (23π.-4ρ.-4ασ.-3κλ.) και Ρέι Άλεν (16π.) να ηγείται, οι Χιτ ανέτρεψαν τη διαφορά που είχαν χτίσει οι Πέισερς νωρίς στον αγώνα, επιβλήθηκαν με 99-87 και έκαναν το 2-1 στη σειρά. Με το δεύτερο παιχνίδι να γίνεται επίσης στο Μαϊάμι, θέλουν να πάρουν και την τρίτη νίκη και να ισχυροποιήσουν περισσότερο τη θέση τους αναφορικά με την πρόκριση στους Τελικούς του ΝΒΑ.

Οι Πέισερς ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση, χτυπώντας τους Χιτ αποτελεσματικά μέσα στο ζωγραφιστό με τον Ρόι Χίμπερτ (16π.-2ρ.) να κάνει ό,τι θέλει, τον Ντέιβιντ Ουέστ (13π.-5ρ.-4ασ.) να τον ακολουθεί και τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +14 (5-19) μέσα στα πρώτα 9 λεπτά του ματς.

Οι Χιτ κατάφεραν να μειώσουν σε 14-21 στο τέλος του δωδεκαλέπτου, όμως εν συνεχεία μπήκε και ο Πολ Τζορτζ (17π.-2ρ.-4ασ.) στην “εξίσωση” και η “ψαλίδα” άνοιξε εκ νέου, φτάνοντας στους 15 πόντους (22-37), 6 λεπτά πριν το ημίχρονο. Αυτό βρήκε τους γηπεδούχους πίσω με 4 πόντους (38-42) καθώς με μπροστάρηδες τους Τζέιμς και Ουέιντ κατάφεραν να μειώσουν.

Στην επανάληψη ήρθαν τα πάνω κάτω.

wade-heat-pacers

Οι ηγέτες των πρωταθλητών, ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους, η άμυνα έσφιξε και εγκλώβισε τους Πέισερς και κάπως έτσι οι Χιτ πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι (52-51), στα μέσα της τρίτης περιόδου. Όταν άρχισε δε και ο Άλεν να “πυροβολεί” από το τρίποντο η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει οριστικά υπέρ του Μαϊάμι, το οποίο έκλεισε το δωδεκάλεπτο προηγούμενο με 71-64.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου η διαφορά ανέβηκε στους 10 πόντους (74-64) και πλέον το “νερό είχε μπει στο αυλάκι”. Οι “Ινδιάνοι” δεν κατάφεραν να γίνουν τόσο απειλητικοί ξανά, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, ο Άλεν δεν αστόχησε ποτέ από το τρίποντο (4/4 τρ.), ο Τζέιμς και ο Ουέιντ συνέχισαν να κυριαρχούν και το 2-1, ήταν γεγονός!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…