Κεντρική NBA Όλα θα κριθούν στο τέλος (vid)
NBA

Όλα θα κριθούν στο τέλος (vid)

barnes warriors clippers

barnes-warriors-clippers

Τρία παιχνίδια που έκριναν πρόκριση και το αποτέλεσμα; Τρεις σειρές οδηγούνται σε έβδομο παιχνίδι! Χοκς και Γκρίζλις είχαν την ευκαιρία να πάρουν την τέταρτη νίκη και το εισιτήριο για την επόμενη φάση υποδεχόμενοι Πέισερς και Θάντερ αντίστοιχα. Όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν τα μεγάλα διπλά και πλέον επιστρέφουν σπίτι τους για να τελειώσουν τη δουλειά. Οι Ουόριορς χρειάστηκαν την ώθηση του κόσμου τους για να ισοφαρίσουν τη σειρά και το κατάφεραν επικρατώντας σε ένα οριακό παιχνίδι των Κλίπερς.
Γίνονται πιο συναρπαστικά πλέι οφ;

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς – Ιντιάνα Πέισερς 88-95
Μέμφις Γκρίζλις – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 84-104
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Λος Άντζελες Κλίπερς 100-99

Δια χειρός Ουέστ

west-pacers-hawks

Οι Πέισερς βρίσκονταν στα πρόθυρα του μεγαλύτερου στραπάτσου στα πλέι οφ, καθώς έχαναν με 3-2 από τους, όγδοους, Χοκς και έπαιζαν στην Ατλάντα το παιχνίδι που ενδεχομένως να έκρινε την πρόκριση. Με το ματς στο 84-79, υπέρ των γηπεδούχων, 3’ πριν το τέλος και το κοινό να ωθεί τους Χοκς σε μεγάλα καλάθια τα πράγματα δεν έδειχναν εύκολα.

Τότε ήταν που πήρε το “όπλο” του ο Ντέιβιντ Ουέστ (24π.-11ρ.-6ασ.). Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ σκόραρε, σε αυτό το διάστημα, 8 συνεχόμενους πόντους (και 12 συνολικά στην τέταρτη περίοδο), έπαιξε τρομερή άμυνα και κουβάλησε τους “Ινδιάνους” στη νίκη (95-88) που οδηγεί τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι, στην Ιντιάνα. Άξιος συμπαραστάτης του Ουέστ ο Πολ Τζορτζ (24π.-8ρ.-3ασ.) με τον Λανς Στέφενσον (21π.-9ρ.).

Εκ των “Γερακιών“, κορυφαίος ήταν ο Τζεφ Τιγκ (29π.-3ρ.-2ασ.) με τον Πολ Μίλσαπ (16π.-18ρ.-5ασ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Οι Πέισερς είχαν την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο (39-44), όμως οι Χοκς ισορρόπησαν την κατάσταση στο δεύτερο και επέβαλλαν το ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο τέλος της τρίτης περιόδου (67-64). Συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, μέχρι να αναλάβει δράση ο Ουέστ.

“Κεραυνοβόλησαν” το Μέμφις

durant-thunder-grizzlies

Οι Θάντερ βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο αντιμετωπίζοντας τον πρόωρο αποκλεισμό παίζοντας στο Μέμφις. Τοπική εφημερίδα της Οκλαχόμα άσκησε κριτική στον Κέβιν Ντουράντ, μερικές μέρες πριν, δημοσιεύοντας τον κεντρικό τίτλο “Mr. Unreliable” (μετ: κύριος αναξιόπιστος).

Όλα αυτά έδωσαν επιπλέον ώθηση και κίνητρο στον KD και έδωσε ηχηρή απάντηση. Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 36 πόντους (11/17 διπ.-14/15 βολές), συνεχίζοντας όμως να είναι άστοχος από τα 7μ50 (0/6 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και με τις σημαντικές βοήθειες των Ράσελ Ουέστμπρουκ (25π.-9ρ.-5ασ.-3κλ.) και Ρέτζι Τζάκσον (16π.-5ρ.-2ασ.) οδήγησε τους “Κεραυνούς” στην εμφατική νίκη με 104-84!

Σε πολύ κακή μέρα βρέθηκαν οι “Αρκούδες” με τους Μαρκ Γκασόλ (17π.-5ρ.-4ασ.) και Ζακ Ράντολφ (16π.-8ρ.) να είναι οι μοναδικοί διακριθέντες.

Αυτό ήταν το πιο μονόπλευρο παιχνίδι της σειράς και ήρθε μετά από τέσσερις συνεχόμενες αναμετρήσεις που κρίθηκαν στην παράταση. Οι Θάντερ έδειξαν από την πρώτη περίοδο (17-25) τις προθέσεις τους και πήγαν στα αποδυτήρια όντες μπροστά με 15 πόντους (41-56), συνεχίζοντας ανεβάζουν τη διαφορά στο δεύτερο μέρος χωρίς να συναντούν ιδιαίτερες αντιστάσεις.

Και είναι ακόμα ζωντανοί…!

curry-warriors-clippers

Σε ένα εξαιρετικό και κλειστό παιχνίδι, οι Ουόριορς πήραν την πολυπόθητη νίκη με 100-99, και επιστρέφουν στο Λος Άντζελες για τον “τελικό” που θα κρίνει το ποια ομάδα θα πάει… διακοπές από νωρίς.

Οι “Πολεμιστές” κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά στο επιθετικό τομέα τους “πύργους” των Κλίπερς, Μπλέικ Γκρίφιν (17π. με 8/24 σουτ-9ρ.-5ασ.) και ΝτεΆντρε Τζόρνταν (9π.-19ρ.-4κοψ.), με τον Ντρέιμοντ Γκριν (14π.-14ρ.-4ασ.-5κλ.) να κάνει ίσως το κορυφαίο παιχνίδι της , μέχρι τώρα μικρής, καριέρας του μαρκάροντας σχεδόν όλες τις θέσεις και κοντράροντας στα ίσα ακόμα και τον Τζόρνταν. Ο Στέφεν Κάρι (24π.-4ρ.-9ασ.) αποτέλεσε τον πολιορκητικό κριό για την ομάδα του με τον Άντρε Ιγκουοντάλα (15π.-3ρ.-2ασ.) να τον ακολουθεί.

Από πλευράς Κλίπερς, ξεχώρισαν οι Ματ Μπαρνς (18π.-11ρ.-2ασ.) και Τζαμάλ Κρόφορντ (19π.-2ρ.-3ασ.).

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων, τα άσχημα ποσοστά με τα οποία σούταραν (39% οι γηπεδούχοι και 37% οι Κλιπς εντός παιδιάς).

Μετά το μοιρασμένο πρώτο δωδεκάλεπτο (25-25) οι Κλίπερς πήγαν στην ανάπαυλα με +3 (48-51). Στο δεύτερο μέρος το ματς συνέχισε να είναι εξαιρετικά αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και καμία να μην μπορεί να χτίσει σημαντική διαφορά. Εν τέλει, το παιχνίδι κρίθηκε στο ποιος είχε τη μεγαλύτερη ψυχραιμία από τη γραμμή της “φιλανθρωπίας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…