Κεντρική NBA Χωρίς εκπλήξεις (vid)
NBA

Χωρίς εκπλήξεις (vid)

leonard spurs mavericks

leonard-spurs-mavericks

Τα δύο τελευταία (από τα πέντε συνολικά) Game 7 της πρώτης φάσης των πλέι οφ πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ χωρίς να επιφυλάξουν, εν τέλει, κάποια έκπληξη. Οι Νετς πήραν το δραματικό “διπλό” στο Τορόντο αποκλείοντας τους Ράπτορς ενώ οι Σπερς πέρασαν ένα (πολύ) χαλαρό απόγευμα εναντίον των Μάβερικς βγαίνοντας νικητές από τη μάχη το Τέξας.

Τα αποτελέσματα:
Τορόντο Ράπτορς – Μπρούκλιν Νετς 103-104
Σαν Αντόνιο Σπερς – Ντάλας Μάβερικς 119-96

Δια… τάπας Πιρς

pierce-nets-raptors

Ο Πολ Πιρς (10π.-4ρ.-2κλ.-1κοψ.) δεν έκανε καλό παιχνίδι αντιμετωπίζοντας από νωρίς πρόβλημα με φάουλ, όμως όταν χρειάστηκε έκανε την ενέργεια που έκρινε το παιχνίδι και έδωσε την πρόκριση στους Νετς!

Η ομάδα του Τζέισον Κιντ είχε την υπεροχή τη μεγαλύτερη διάρκεια ενώ 6’ πριν την κόρνα της λήξης είχε χτίσει διαφορά 10 πόντων (85-95). Οι “Πτερόσαυροι” όμως με μπροστάρη τον τρομερό Κάιλ Λάουρι (28π.-7ρ.-3ασ.) πραγματοποίησαν μεγάλη αντεπίθεση και επέστρεψαν δυναμικά. Τα τελευταία 3΄το ματς έγινε θρίλερ με τους φιλοξενούμενους να κρατούν μεν “βραχεία κεφαλή” στο σκορ αλλά τους δε Ράπτορς να μην τους αφήνουν να πάρουν ανάσα.

Ο Τέρενς Ρος (11π.-2ρ.-2κλ.) μείωσε στον πόντο (103-104) για τους γηπεδούχους με 8’’ να απομένουν και εν συνεχεία έκλεψε και έδωσε την τελευταία κατοχή στην ομάδα του. Την μπάλα πήρε ο Λάουρι έκανε το ντράιβ και εκεί που βρισκόταν απέναντι στο καλάθι έτοιμος να δώσει την πρόκριση στους Ράπτορς, έρχεται ο Πιρς τον μπλοκάρει και… το Μπρούκλιν στα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας. Εκεί τους περιμένουν, εδώ και μια βδομάδα περίπου, οι Χιτ τους οποίος έχουν νικήσει και στα τέσσερα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας.

Ο Τζο Τζόνσον (26π.-4ρ.-4ασ.) ήταν ο κορυφαίος όχι μόνο του αγώνα αλλά και ολόκληρης της σειράς για τους Νετς δηλώνοντας παρών σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Σημαντική, στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν και η συμβολή του Μάρκους Θόρντον (17π. με 4/6 τρ.-6ρ.).

Από πλευράς “Πτερόσαυρων“, σημαντικά στηρίγματα στον Λάουρι αποτέλεσαν οι Αμίρ Τζόνσον (20π.-10ρ.) και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (18π.-2ρ.-6ασ.).

Άνετοι και ωραίοι

parker-spurs-mavericks

Οι Σπερς χρειάστηκαν ένα ημίχρονο για να “καθαρίσουν” την υπόθεση-πρόκριση και να πάρουν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ, εκεί όπου τους περιμένουν οι Μπλέιζερς.

Με τον Τόνι Πάρκερ (32π.-4ρ.-4ασ.) να κάνει “όργια”, τον Μάνου Τζινόμπιλι (20π.-3ρ.-5ασ.-6κλ.) να συνεισφέρει παντού και τον Τιμ Ντάνκαν (15π.-8ρ.-5κοψ.) να αποτελεί σημείο αναφοράς στο ζωγραφιστό, οι Σπερς έχτισαν διαφορά 12 πόντων (35-23) στην πρώτη περίοδο ή οποία εκτοξεύτηκε στο +22 (68-46) στο τέλος του ημιχρόνου.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε καθώς οι Μάβερικς δεν μπόρεσαν ποτέ να μειώσουν κάτω από τους 16 πόντους (77-61). Αντιθέτως η διαφορά έφτασε ακόμα και το ιλλιγιώδες +31 (109-78) πριν διαμορφωθεί το τελικό 119-96.

Μοναδικός διακριθείς, αν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, από το “ναυάγιο” των Μαβς, αποτέλεσε ο Ντιρκ Νοβίτζκι (22π. με 8/21 σουτ-9ρ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…