Κεντρική NBA Το πάνω χέρι (vid)
NBA

Το πάνω χέρι (vid)

james heat nets1

james-heat-nets

Χιτ και Σπερς ισχυροποίησαν το προβάδισμα τους ως προς την πρόκριση στην επόμενη φάση επικρατώντας για δεύτερη φορά ενάντια σε Νετς και Μπλέιζερς αντίστοιχα. Έχουν τον πρώτο λόγο και μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι άλλες ομάδες στις έδρες του, Μπρούκλιν και Πόρτλαντ, όπου μεταφέρονται οι σειρές.

Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμι Χιτ – Μπρούκλιν Νετς 94-82
Σαν Αντόνιο Σπερς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 114-97

Καθοριστικό βήμα πρόκρισης

bosh-heat-nets

Οι Χιτ δεν πήραν το ίδιο επιβλητική και άνετη νίκη όπως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Νετς, όμως χάρη σε ένα σερί τα τελευταία 6:30 πήραν το ροζ φύλλο με 94-82 και βρίσκονται σε θέση ισχύος όσον αφορά την πρόκριση στα τελικά της Ανατολικής Περιφέρειας.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, οι πρωταθλητές είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (22π.-4ρ.-3ασ.-2κλ.) να ηγείται και τους έτερους δύο των “Big Three” ,Κρις Μπος (18π.-6ρ.-3κοψ.) και Ντουέιν Ουέντ (14π.-7ρ.-7ασ.) να τον πλαισιώνουν.

Οι Νετς έφτασαν κοντά στην “πηγή” αλλά δεν κατάφεραν να πιούν “νερό”, εν τέλει, παρ’ ότι υπερτερούσαν σε όλες, σχεδόν, τις στατιστικές κατηγορίες. Ο Μίρζα Τελέτοβιτς (20π.-2ρ.) σκότωνε από τα 7.50 μέτρα (6/9 τρίποντα) αλλά, παρά τις σημαντικές βοήθειες των Σον Λίβινγκστον (15π.-5ρ.-3ασ.) και Πολ Πιρς (13π.-4ρ.-2ασ.) δεν κατέστη δυνατό να φύγουν με το “διπλό” οι Νετς. Πλέον, περιμένουν τους Χιτ, στο Μπρούκλιν, για να φέρουν την κατάσταση στα ίσα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προβάδισμα 6 πόντων (15-21) στην πρώτη περίοδο ενώ στην δεύτερη, η διαφορά μειώθηκε στον πόντο (45-46). Στο τρίτο δωδεκάλεπτο ο πίνακας του σκορ έδειξε 69-67 υπέρ των γηπεδούχων και το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου. Τότε, με 6:30 να απομένουν, οι Χιτ έτρεξαν επιμέρους σκορ 15-5 και κάπως έτσι, η σεμνή “τελετή” έλαβε τέλος.

Μια περίοδος ήταν αρκετή

parker-spurs-blazers

Οι Σπερς χρειάστηκαν μια περίοδο (τη δεύτερη) για να καθαρίσουν το ματς, παίρνοντας ακόμα μια επιβλητική νίκη εναντίον των Μπλέιζερς (114-97), και να πάρουν σημαντικό προβάδισμα στη σειρά (2-0) καθώς οδεύουν για το Πόρτλαντ για τα επόμενα δύο παιχνίδια.

Οι Σπερς ήταν για ακόμα μια φορά ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΙ! Σούταραν με απίστευτα ποσοστά τόσο σε δίποντα (36/70 ήτοι 54%) όσο και, ειδικά, σε τρίποντα (12/20 ήτοι 60%!), έπαιξαν τρομερή άμυνα (7 κλεψίματα και 8 μπλοκ, έναντι 3 που είχαν οι αντίπαλοι τους κ στις 2 κατηγορίες) ενώ οι ασίστ τους (27 έναντι 15) μαρτυρούν την εξαιρετική επιθετική λειτουργία που είχε σαν αποτέλεσμα επτά παίκτες (!) να τελειώσουν με διψήφιο αριθμό πόντων!

Ο Τόνι Πάρκερ (16π.-5ρ.-10ασ.) δεν σκόραρε όσο προχθές αλλά οργάνωσε ιδανικά το παιχνίδι, ο Κοουάι Λέοναρντ (20π.-5ρ.-2κλ.-2κοψ.) ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ο Μάνου Τζινόμπιλι (16π.-5ρ.-4ασ.-3κλ.) έκανε λίγο απ’ όλα έχοντας καταλυτική παρουσία. Η πιο σημαντική συνεισφορά, που δεν αναγράφεται στις στατιστικές, είναι αυτή του Τιάγκο Σπλίτερ (10π.-10ρ.). Ο Βραζιλιάνος σέντερ, ήταν για ακόμα μια φορά ο κακός “δαίμονας” του ΛαΜάρκους Όλντριτζ (16π.-10ρ.) που τον ώθησε σε άσχημη επιθετικά βραδιά (6/23 σουτ ήτοι 26% εντός παιδιάς) αφαιρώντας το πιο σημαντικό, ίσως, επιθετικό όπλο του Πόρτλαντ.

Με τον Όλντριτζ να δυσκολεύεται, οι Νικολά Μπατούμ (21π.-9ρ.-2ασ.), Ντάμιαν Λίλαρντ (19π.-5ρ.-5ασ.) και Ουέσλι Μάθιους (14π.-7ρ.-4ασ.) πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες αλλά δεν στάθηκαν αρκετοί για να αποτρέψουν την ήττα.

Οι Μπλέιζερς πήραν το πρώτο (και τελευταίο μέχρι στιγμής) προβάδισμα τους στη σειρά όταν έκαναν το 4-7 μετά από περίπου 3 λεπτά παιχνιδιού, το οποίο διήρκεσε μερικά δευτερόλεπτα πριν ισοφαρίσουν τα “Σπιρούνια” και κλείσουν το πρώτο δωδεκάλεπτο στο +3 (29-26). Στη δεύτερη περίοδο ήρθε… το τέλος του αγώνα. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς έτρεξε επιμέρους σκορ 41-25 (!) εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +19 (70-51) πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να επανέλθουν καταφέρνοντας να μειώσουν στους 8 πόντους (99-91), 5:30 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Με μεγάλα καλάθια από Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Λέοναρντ, όμως, οι Σπερς ανέκτησαν διαφορά ασφαλείας και ολοκλήρωσαν πανηγυρικά το ματς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…