Κεντρική NBA Το απόλυτο οι γηπεδούχοι (vid)
NBA

Το απόλυτο οι γηπεδούχοι (vid)

splitter spurs mavericks

splitter-spurs-mavericks

Τρία παιχνίδια διεξήχθησαν χθες βράδυ στα οποία οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που “χαμογέλασαν” στο τέλος. Σπερς και Ράπτορς επικράτησαν των Μάβερικς και Νετς αντίστοιχα αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στο δεύτερο γύρο (3-2) ενώ οι Μπλέιζερς έχασαν το πρώτο match ball καθώς ηττήθηκαν στο Χιούστον.

Τα αποτελέσματα:
Σαν Αντόνιο Σπερς – Ντάλας Μάβερικς 109-103
Τορόντο Ράπτορς – Μπρούκλιν Νετς 115-113
Χιούστον Ρόκετς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 108-98

Καθάρισε ο μπαμπάς, Πάρκερ

parker-spurs-mavericks

Ο Τόνι Πάρκερ (23π.-2ρ.-5ασ.) ήταν άυπνος καθώς τα ξημερώματα ήρθε στον κόσμο ο υιός του αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να “σκοτώσει” τους Μάβερικς. Όπως τόνισε και ο ίδιος η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο, ήθελε τη νίκη για να την αφιερώσει στον νεογέννητο γιό του οπότε έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Ηγήθηκε των Σπερς με ντράιβ, σουτ, ασίστ, καλή άμυνα και οδήγησε τα “Σπιρούνια” στη νίκη με 109-103 κάνοντας το 3-2 στη σειρά.

Άξιος συμπαραστάτης του Γάλλου άσου, ήταν ο Τιάγκο Σπλίτερ (17π.-12ρ.-5ασ.), o ο οποίος είχε τρομερά ποσοστά (7/10 διπ.-3/6 βολές), έπαιξε εξαιρετική άμυνα στον Νοβίτζκι και μαζί με τον Τιμ Ντάνκαν (16π.-12ρ.-3κοψ.) κυριάρχησαν κάτω από τις ρακέτες. Δεν πρέπει να παραλείψουμε και την πληθωρική συνεισφορά του Μάνου Τζινόμπιλι (19π.-4ρ.-5ασ.-3κλ.).

Εκ των Μαβς, κορυφαίος ήταν ο Βινς Κάρτερ (28π.-3ρ.-2ασ.) που “πυροβολούσε” ασύστολα πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (7/9 τρίπ.), με τον Ντιρκ Νοβίτζκι (26π.-15ρ.) να ακολουθεί σε απόδοση.

Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς είχε εξ αρχής και καθ’ όλη τη διάρκεια την υπεροχή, δεν βρέθηκε σε κανέναν σημείο του αγώνα πίσω στο σκορ ενώ ανταπεξήλθε εξαιρετικά στην ασφυκτική πίεση των φιλοξενουμένων τα τελευταία λεπτά, προστατεύοντας αποτελεσματικά το +9 (58-49) που είχε χτίσει στο πρώτο μέρος.

Το πήρε πάνω του ο Λάουρι

lowry-raptors-nets

Οι Ράπτορς ήταν φανταστικοί για τρεις περιόδους, δείχνοντας πως θα καθαρίσουν εύκολα την υπόθεση νίκη καθώς πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα 18 πόντων (62-44) ενώ 3’ πριν το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου η διαφορά είχε εκτοξευθεί στο +26 (85-59) με την περίοδο να κλείνει στο +22 (91-69)! Όμως οι Νετς δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Πραγματοποιώντας διαστημική τέταρτη περίοδο όπου έτρεξαν επιμέρους σκορ 44-24 (!) κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα (101-101) 3’ πριν την κόρνα της λήξης.

Τότε όμως πάτησε πόδι ξανά ο Κάιλ Λάουρι . Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ σημείωσε συνολικά 36 πόντους σουτάροντας εκπληκτικά (5/10 διπ.-6/9 τρ.-8/10 βολές), ενώ είχε και 6 ασίστ, όντας αυτός που όχι μόνο ηγήθηκε της μεγάλης αρχικής διαφοράς αλλά έβαλε καθοριστική καλάθια για να καταλήξει το ροζ φύλλο στα χέρια των Ράπτορς με 115-113. Τον Λάουρι, πλαισίωσαν οι ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (23π.-6ρ.-5ασ.-3κλ.) και Γιόνας Βαλαντσιούνας (16π.-6ρ.).

Από πλευράς Νετς, ο Τζο Τζόνσον (30π.-5ρ.-3ασ.) πρωτοστάτησε της μεγάλης αντεπίθεσης με τον Μίρζα Τελέτοβιτς (17π.-7ρ.) να αποτελεί το στήριγμα του, χωρίς όμως να καταφέρουν την επική ανατροπή.

Παράταση ζωής ή… απαρχή ανατροπής;

lin-rockets-blazers

Οι Ρόκετς δεν θα πουλούσαν φθηνά το τομάρι τους ειδικά μέσα στο σπίτι τους. Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση (ίσως την καλύτερη της σειράς) επιβλήθηκαν των Μπλέιζερς με 108-98 και μείωσαν σε 3-2 αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο καθώς οδεύουν, εν συνεχεία, στο Πόρτλαντ και με μια ήττα αποχαιρετούν την συνέχεια της post season.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ (22π.-14ρ.-3κοψ.) ήταν αρχοντικός στο ζωγραφιστό, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, καταφέρνοντας να “σβήσει” το μόνιμο κίνδυνο ονόματι ΛαΜάρκους Όλντριτζ (8π.-8ρ.-4κοψ.). Σε αυτό βοήθησε και το τρικ του Κέβιν ΜακΧέιλ να ρίξει στην αρχική πεντάδα και τον Ομέρ Άσικ (10π.-15ρ.) ο οποίος ανέλαβε τον, σαφώς πιο ακίνδυνο, Ρόμπιν Λόπεζ (17π.-8ρ.-4κλ.). Καταλυτικός ήταν ο Τζέρεμι Λιν (21π.-3ρ.-4ασ.-2κλ.) ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε σημαντικές λύσεις. Σταθερά ηγετικός και ο Τζέιμς Χάρντεν (17π.-3ρ.-7ασ.-3κλ.).

Ο Ντάμιαν Λίλαρντ (26π.-8ρ.-7ασ.-4κλ.) αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνων για την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Ουέσλι Μάθιους( 27π. με 5/9 τρ.-2ρ.-3κοψ.) να πραγματοποιεί επίσης μεγάλο παιχνίδι. Αμφότεροι δεν ήταν αρκετοί για να δώσουν τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα τους.

Στα του αγώνα, οι “Ρουκέτες” ξεκίνησαν από την αρχή δυνατά και μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου είχαν χτίσει διαφορά 17 πόντων (51-34). Οι Μπλέιζερς αντεπιτέθηκαν, μείωσαν σταδιακά, χωρίς να απειλήσουν ιδιαίτερα στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όμως στην τελευταία περίοδο έφτασαν τρεις φορές στην πηγή (91-90, 92-93, 94-95) αλλά δεν ήπιαν νερό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…