Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Τα ίδια και τα ίδια…”

“Τα ίδια και τα ίδια…”

alvertis sinentefksi tipou telikoi

alvertis-sinentefksi tipou-telikoi

Αποφασισμένος να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, όπως τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου που γίνεται εν όψει των τελικών από κοινού με τους τέσσερις προπονητές και αρχηγούς των ομάδων που μετέχουν στην τελική φάση.

Ο τεχνικός των “πρασίνων“, αναφέρθηκε στη διαφορετική οπτική που έχει αποκομίσει ως παίκτης, προπονητής και απλός φίλαθλος μίλησε για τα επεισόδια που “αμαυρώνουν” τους τελικούς και υπογράμμισε πως ο “πόλεμος” των δύο διοικήσεων πρέπει να μένει μακριά από τα αποδυτήρια:

“Δεν είναι η πρώτη φορά που κάθομαι σε αυτό το πάνελ. Είναι η πρώτη φορά που κάθομαι ως προπονητής. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό έχω δει τα πράγματα και από τις τρεις πλευρές. Πως είναι να αγωνίζεσαι στο παρκέ, πως είναι να κάθεσαι και να βλέπεις την ομάδα δίχως κάποιο συγκεκριμένο ρόλο και πως είναι να περνάνε όλα από τα χέρια σου. Ο στόχος είναι όπως πάντα το πρωτάθλημα. Μία σειρά μεγάλων παιχνιδιών. Πριν με ρωτήσετε, θα σας πω ότι οδηγός μας είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ελπίζουμε να δούμε την ίδια ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα”.

Για το αν υπάρχει έξτρα δυσκολία στους φετινούς τελικούς, επεσήμανε:
“Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει παραπάνω δυσκολία ή λιγότερη σε αυτό το επίπεδο. Οι δύο ομάδες έχουν γαλουχηθεί μέσα από τις δυσκολίες τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Όλοι μας έχουμε περάσει από μία διαδικασία που ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να τα καταφέρουμε. Είναι δεδομένο ότι θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τα καταφέρουμε”.

Για την πολεμική των δύο διοικήσεων πριν τους τελικούς:
Δεν επηρεαζόμαστε απ όσα συμβαίνουν μεταξύ των δύο διοικήσεων. Δεν μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Είναι κάτι που δεν αφήνεις να “αγγίξουν” την ομάδα. Με τόσο βεβαρημένο πρόγραμμα αυτή την περίοδο, δεν υπάρχει χρόνος για κάτι άλλο πέρα από το μπάσκετ”.

Εν συνεχεία, στάθηκε ιδιαίτερα στα επεισόδια που έχουν, δυστυχώς, γίνει συνήθεια των τελικών ενώ απέφυγε να αναφερθεί σε συζητήσεις περί διαιτησίας:
“Πράγματα που συζητάγαμε προ 15ετίας, τα λέμε και τώρα. Είναι σα να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Τίποτα δεν αλλάζει. Ή θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι είμαστε έτσι και να συνεχίσουμε ή να κάνουμε κάτι άλλο και να κοιτάξουμε μπροστά. Το πάθος μας χαρακτηρίζει γενικότερα σαν λαό. Ως προπονητής δεν μπορώ να πάρω κάποια θέση επίσημα για τη διαιτησία”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…