Κεντρική NBA Συνεχίζουν Χιτ – Σπερς (vid)
NBA

Συνεχίζουν Χιτ – Σπερς (vid)

wade heat nets1

wade-heat-nets

Χιτ και Σπερς καθάρισαν την “μπουγάδα“, επικρατώντας των Νετς και Μπλέιζερς αντίστοιχα, αμφότεροι παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς των περιφερειών με 4-1 νίκες και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ουίζαρντς – Πέισερς και Θάντερ – Κλίπερς είναι τα ζευγάρια που μάχονται ακόμα για τα δύο τελευταία εισιτήρια. Το σίγουρο είναι ότι μας περιμένουν “καυτέςαναμετρήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τα αποτελέσματα:
Μαϊάμι Χιτ – Μπρούκλιν Νετς 96-94
Σαν Αντόνιο Σπερς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 104-82

“Μίλησαν” στο τέλος οι Χιτ

lebron-heat-nets

Οι Νετς πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση έχοντας το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και 5’ πριν το τέλος διατηρούσαν διαφορά 8 πόντων (83-91). Τότε οι πρωταθλητές “ξύπνησαν”, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους παίζοντας τρομερή άμυνα και επιδεικνύοντας φοβερή αποτελεσματικότητα στον επιθετικό τομέα και με επιστέγασμα το τρίποντο του Ρέι Άλεν (13π.-3ρ.-2ασ.) έτρεξαν σερί 12-0 και απέκτησαν την πρωτοκαθεδρία στο σκορ με 95-91.

Το προβάδισμα δεν ξαναχάθηκε καθώς οι γηπεδούχοι έβγαλαν μεγάλες άμυνες στο τέλος και δεν επέτρεψαν στους Νετς κάτι περισσότερο από ένα τρίποντο του, κορυφαίου, Τζο Τζόνσον (34π.-7ρ.-3ας).

Ο Ντουέιν Ουέιντ (28π.-2ρ.-3ασ.) έκανε φοβερό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο αποτελώντας την “αιχμή του δόρατος” για την ομάδα του, μέχρι να αναλάβει δράση ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (29π.-9ρ.-5ασ.), στο δεύτερο μέρος, και να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανατροπή που έφερε τη νίκη (96-94) και την πρόκριση στο “στρατόπεδο” του Μαϊάμι.

Επόμενος σταθμός οι τελικοί της Ανατολικής Περιφερείας όπου θα αντιμετωπίσουν τους Ουίζαρντς ή θα έχουμε το déjà vu των περυσινών τελικών περιφέρειας και θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους με τους Πέισερς (η σειρά είναι στο 3-2).

No Parker… no problem!

leonard-spurs-blazers

Ο Τόνι Πάρκερ αποχώρησε τραυματίας στις αρχές της δεύτερης περιόδου, προσπάθησε να επανέλθει αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Σπερς απέδειξαν, για ακόμα μια φορά, ότι είναι ΟΜΑΔΑ που διαθέτει πλουραλισμό και κάλυψε ιδανικά το κενό του Γάλλου σταρ διαλύοντας τους Μπλέιζερς με 104-82, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή τους στους τελικούς της Δύσης όπου θα συγκρουστούν με το νικητή του ζευγαριού Θάντερ – Κλίπερς (3-2 η σειρά).

Ο Κοουάι Λέοναρντ (22π.-7ρ.-2ασ.-5κλ.) μαζί με τον Ντάνι Γκριν (22π.-9ρ.) κουβάλησαν τα “σπιρούνια” στις πλάτες τους, αποτελώντας τον “πολιορκητικό κριό” της ομάδας (7/10 τρίποντα είχαν συνολικά οι δύο τους) ενώ ήταν συνεπείς και στην άμυνα. Τιμ Ντάνκαν (16π.-8ρ.-3ασ.) και Πάτι Μιλς (18π.-3ρ.-2ασ.-3κλ.) αποτέλεσαν άξιους συμπαραστάτες τους.

Από πλευράς Μπλέιζερς, ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ (21π.-10ρ.) ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα αλλά σταδιακά “σίγησε” με τον Ντάμιαν Λίλαρντ (17π.-10ασ.) να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες στη συνέχεια αλλά χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο.

Για ακόμα μια φορά η συνεισφορά του πάγκου αποδείχτηκε καθοριστική. Οι αναπληρωματικοί των Σπερς σκόραραν συνολικά 40 πόντους ενώ των Μπλέιζερς μόλις 8!

Μετά το πρώτο κλειστό δωδεκάλεπτο (19-19) η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς “απογειώθηκε” στις υπόλοιπες τρεις περιόδους χτίζοντας σταδιακά τη μεγάλη διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…