Κεντρική Ασίστ Basketbase Στο κυνήγι του Ζάρκο

Στο κυνήγι του Ζάρκο

diamantidis perperoglou post telikoi

diamantidis-perperoglou-post-telikoi

petridis-giorgosΜπροστά στο μέγεθος της συντριβής στο ΣΕΦ, τα ατομικά στατιστικά έχουν μικρή σημασία για τον Παναθηναϊκό. Ένα από αυτά όμως, έχει ξεχωριστή σημασία. Με τους 12 πόντους που πέτυχε στον χθεσινό τελικό, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έφτασε τους 4.050 στην Α1 και “σκαρφάλωσε” δύο θέσεις στην λίστα των πρώτων σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος από το 1986, ανεβαίνοντας στην 9η αφού προσπέρασε τον Παναγιώτη Φασούλα (4.046) και τον Νίκο Χατζηβρέττα (4.048).

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού χρειάζεται 55 πόντους για να ανέβει μία ακόμη θέση στην σχετική λίστα και να γίνει ο 8ος σκόρερ αφού εκεί βρίσκεται ο Ζάρκο Πάσπαλι με 4.104, αριθμό που θεωρητικά προλαβαίνει να φτάσει ακόμη και φέτος. Μία σεζόν όμως μπορεί να μην αποδειχτεί αρκετή για τον “3D” ώστε να βρεθεί στην 7η θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ, αφού σε αυτήν βρίσκεται ο Τζον Κόρφας με 4.534 πόντους.

Στο ΣΕΦ έσπασε το προπονητικό αήττητο του Φραγκίσκου Αλβέρτη στο πρωτάθλημα αφού έχασε μετά από 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στον δεύτερο τελικό ακόμη, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεπέρασε τις 400 εύστοχες βολές στην καριέρα του στην Α1 (έχει 402/496 βολές, 81%) ενώ ο Αντώνης Φώτσης συμπλήρωσε 150 κλεψίματα πρωταθλήματος.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…